Verlangen naar stilte….

Elke dag mediteren, en daarmee bedoel ik stil zitten en bijvoorbeeld de adem observeren kan je leven veranderen. Dat is mijn persoonlijke ervaring.

Vraag:  Wat kan meditatie dan veranderen in je leven?

Antwoord: Vanaf het moment dat we opstaan lijken we aangestuurd te worden door een innerlijk stemmetje wat ons opdrachten geeft.

Nog even blijven liggen……op het laatste moment opstaan, gehaast onder de douche neemt het stemmetje alvast de dag door. Na het ontbijt houdt het niet op, het lijkt ons de hele dag te achtervolgen. Als je even rustig wilt koffiedrinken, zegt het stemmetje, kun je meteen even internet checken, email, FB, oh interessant artikeltje enz.

Soms ontstaat er zelfs tweestrijd, je wilt aan het werk, maar het stemmetje dat net even iets sterker is zegt, nee nu eerst even dit, ik heb het verdiend.

Dan ontstaat er een schuldgevoel wat er voor zorgt dat je er niet echt van kunt genieten en ga zo maar door. Tussendoor zijn er dan nog allerlei gedachten die soms helemaal niets te maken hebben met dat wat je aan het doen bent. Kortom veel mentale onrust.

12301619_1205160179498787_2562038711670628147_n

Misschien is dit heel normaal, maar op het moment dat je je hier van bewust wordt kan er onvrede in je ontstaan. Je zou hier iets in willen veranderen maar je merkt dat dit niet zo eenvoudig is.

Goede voornemens houden vaak geen stand, je merkt al snel dat je weer in oude patronen vervalt.

Je kunt je hierover schuldig gaan voelen, hé waarom lukt me dat nou niet…. ik wil het zo graag.

Hoe graag we het soms ook anders zouden zien, we zijn als mens gewoontedieren, met onze ingesleten gewoonten en patronen.

Een manier om hierin een verandering te laten ontstaan is ruimte creëren, de stilte in jezelf te ervaren.

In die ruimte, die innerlijke stilte, die altijd op de achtergrond aanwezig is kan dan bijvoorbeeld een vraag ontstaan.
En ook de rust om daarop een antwoord te vinden.

Alleen daar waar ruimte is kan iets nieuws ontstaan……

Deze ruimte en innerlijke stilte kan yoga en/of regelmatige meditatie beoefening jou steeds meer laten ervaren.

Neem dit niet zomaar van mij aan, onderzoek en ervaar het zelf…..<3