Over

Marjoleine Diemel:
“Yogabeoefening was voor mij de methode mezelf terug te vinden, achter die muur van verwachtingen en alle etiketjes die in de loop van het leven op me geplakt waren (vooral door mijzelf). Het loslaten hiervan ging echt niet van de een op de andere dag. Maar er was iets van binnen ontwaakt dat zich niet meer liet onderdrukken. Er volgden jaren van confrontaties aangaan, loslaten, keuzes maken, vertrouwen, inspanning, ontspanning en overgave. Allemaal woorden die heel gemakkelijk uit te spreken zijn. We denken de woorden te begrijpen maar vaak vergt het vurige inzet, liefdevolle volharding en geduld om ze echt te doorvoelen en te realiseren. Op reis door lichaam en geest en jeZelf (her)vinden, dat is voor mij waar het yogapad en Yoga over gaat.” (uit Yogablog)

Yoga is mijn passie, een levensweg. Zowel in het beoefenen, als in het doorgeven ervan ligt mijn bestemming op dit moment. Dat te weten geeft rust, vertrouwen en een diepe verbinding met alles en iedereen om me heen.

Vanuit doorleefde kennis en een ruime ervaring begeleid ik als yoga/meditatiedocent meer dan 10 jaar ook anderen naar een ‘lichter’ leven. Ik geef les aan huis in een sfeervolle ruimte. Rustige yoga en meditatiesessies in kleine groepen waarin adem en bewust-Zijn centraal staan. Yoga beoefenen nodigt je uit om volledig aanwezig te zijn met alles wat er is en zo in verbinding te komen met je ware essentie.

Opleidingen:
Marjoleine voltooide onder andere de ‘Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte’. De oudste yogaopleiding van Nederland en tevens een erkende 4-jarige HBO-opleiding. Marjoleine heeft zich daar gespecialiseerd in Chakrapsychologie.

Zo ontmoette ze Sri Shyamji Bhatnagar (Chakra Institute, New York) die ze intuïtief herkende als een voor haar belangrijk leraar, waarna ze zijn verdiepende ‘Spiritual Teacher Training’ met NadaYoga (Klank) en Microchakra’s ging volgen. Een wezenlijke en verdiepende aanvulling op de Chakrapsychologie. Er waren veel meer leraren die hun leringen, kennis en wijsheid deelden om te absorberen, te onderzoeken, te ontdekken en te integreren. Marjoleine reisde een aantal keren naar India, de bakermat van yoga en haar zo geliefde oosterse filosofieën. Ze ervaart dit alles als een grote verrijking van haar leven. 

Regelmatig volgt Marjoleine studiegroepen en (stilte)retraites in binnen en buitenland omdat blijven onderzoeken haar inspireert. 

“om śrī gurubhyo namah”  (met dank aan alle leraren)

                                                               

Wil je meer weten, lees mijn yogablog
Je vindt Marjoleine ook op Instagram