Marjoleine

Yoga is voor mij een levenswijze, een doorgaande beweging in zien wat ons als mens beweegt en bezield.

Mijn verleden ligt in de Arts&Crafts, zo’n 25 jaar reisde ik de wereld over met de creaties die uit mijn hart en handen kwamen in het kleine atelier.

Het bewuste pad van Yoga begon ongeveer 25 jaar geleden. Na diepgaande spirituele ervaringen wilde ik mezelf op een dieper level leren begrijpen en ontwikkelen. Hoewel yoga beoefenen in het begin confronterend was ging ik door en werden de yogalessen van een inspirerende leraar de ankers in mijn week.

Het besef van de kracht van yoga/meditatiebeoefening heeft ertoe geleid dat ik me inschreef voor de 4 jarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte met als specialisatie de chakrapsychologie. Na afronding met eindscriptie ‘Heilig Vuur’ over kundalini energie ben ik doorgegaan met yogastudie, spirituele leringen, wijze leraren, (stilte)retraites en reizen naar India (de bakermat van yoga).
De weg naar ‘yogalessen geven’ was intussen op natuurlijke wijze ontstaan.
Een verrijking en iets om diep dankbaar voor te zijn.

Heden: Naast de ontmoetingen via de yogalessen die ik inmiddels zo’n 13 jaar begeleid als Yogadocent, blijf ik me graag ontwikkelen, hou ik van natuur, rust, de kleine dingen die het meest waardevol zijn, en kun je me vaak vinden in het kleine atelier waar ik graag studeer, schrijf, teken en schilder.
In juni 2024 start ik met de opleiding ‘Sacred Geometry Teacher Training’, toe aan weer een uitdaging in het verlengde van Yoga en Meditatie en Yantra. Af en toe geef ik hierin graag workshops, ook op locatie.

Tijdens de yogalessen word je uitgenodigd om in alle eenvoud écht aanwezig te zijn. Door te vertragen en open en nieuwsgierig te luisteren naar het lichaam, ontmoet je de diepere lagen in jezelf, de rust, verstilling, de éénheid. Het lichaam als ingang naar de diepere lagen, alles is al in je aanwezig…..luister….en kom thuis bij jezelf.

Wat Yoga voor jou kan betekenen kun je alleen zelf onderzoeken en gaandeweg ervaren.
Wil je met ons meebewegen, je bent van harte welkom in onze fijne home-studio.
De yogalessen zijn mild en omvatten altijd lichaamswerk, adembewustwording, pranayama, meditatie, een vleugje filosofie en hier en daar een korte mantra (klank).

“om śrī gurubhyo namah”  (met dank aan alle leraren)

Marjoleine Diemel is als yogadocent aangesloten bij de Vereniging Yoga Docenten Nederland. De V.Y.N. is onderdeel van de Europese Yoga Unie en waarborgt erkenning en kwaliteit. Door jaarlijkse trainingen en bijscholingen blijf ik mij ontwikkelen én verdiep ik mijn beoefening.

Wil je meer weten, lees mijn yogablog
Je vindt @marjoleinediemel ook op Instagram