Satsang/Meditatieavond

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Maandelijks op dinsdagavond van 20.00 uur-21.15 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
Data: dinsdag 10 aug/ 14 sept. Graag vooraf aanmelden als je mee wilt doen.

Satsang betekent ‘samenzijn in stilte en waarheid’. Deze satsangavonden zijn voor iedereen die een volgende, verdiepende stap wil zetten.

Meditatie is het fundament van spirituele beoefening. Het leidt naar de stilte van het hart. Zonder meditatie zou deze innerlijke stilte niet simpel te vinden zijn. Het doel van deze avonden is gezamenlijk oefenen en elkaar inspireren in het opbouwen en onderhouden van een regelmatige persoonlijke spirituele beoefening (sadhana).

We gebruiken hiervoor krachtige technieken zoals Pranayama, Diepe meditatie en Samyama (Advanced Yoga Practices). We beginnen de avond met een inspirerend stukje tekst of laten ons leiden door een vraag.

Verlang jij ook naar meer inzicht in hoe het werkt in jou? Zoek je verbinding met de stilte in jezelf? Verlang je ook naar thuis oefenen maar vind je altijd wel een excuus om het niet te doen? Geen tijd, nu even niet…..komt wel, ooit….Het helpt enorm als je een vaste krachtige techniek beoefent en af en toe samenkomt met gelijkgestemden. Groepsmeditatie is helend en de vragen en inzichten van anderen helpen je ook om te verdiepen in je innerlijk proces. 

Je bent welkom met ons mee te oefenen, je vragen te stellen en/of je te laten inspireren. Je kunt het ook altijd weer oppakken, mocht je het een tijdje zijn vergeten.

*De methode is niet moeilijk, het vraagt net als alle nieuwe gewoontes wel om regelmatige beoefening.
*Op deze avond doen we geen asana (yogahoudingen), we zitten stil.
*Stoelen en/of meditatiekussens zijn naar keuze aanwezig. Je eigen meditatiekussen meebrengen is natuurlijk ook prima. 
*Donatie €10,00 inclusief thee, je mag natuurlijk ook je leskaart gebruiken.
*Voor vragen en/of individuele (meditatie) begeleiding neem je vrijblijvend contact op.
*Meer over AYP (Advanced Yoga Practices) Nederland vind je hier.

‘The guru is in you’ ~Yogani’