Yoga

Wat is Yoga?
Je kunt veel woorden gebruiken om yoga te omschrijven, het gaat echter om het ervaren. Pas dan kun je voelen wat yoga voor jou betekent, en ook dat gevoel verandert. Yoga beoefenen is een proces, een transformerende reis van doen….. naar Zijn. Yoga vraagt om geduld, liefde en toewijding. Hoe vaker je oefent, hoe meer je de waarde van yoga leert kennen naast de mat, in je dagelijks leven.

Yoga gaat niet alleen over houdingen (asana) en bewegen, het is essentieel om het bredere beeld voor ogen te houden. Het beoefenen van yoga bestaat uit verschillende aspecten, zoals o.a. het beoefenen van focus/concentratie, asana’s (bewegen in aandacht), pranayama (adem/energie oefeningen), verstillen, zelfreflectie en meditatiebeoefening (zitten in aandacht). 

Kenmerkend voor yoga is het bewuste gebruik van de adem tijdens deze oefeningen. De adem is de dragende kracht in de bewegingen. Hierdoor maak je van binnenuit ruimte. Daarmee onderzoek je wat je in de houding blokkeert of wat je in jezelf mag versterken. Dit is niet alleen een fysiek proces, het brengt je ook bij dieper liggende emoties en maakt je bewust van je algehele mentale conditie.

Yoga beoefenen brengt je dat wat je het meest nodig hebt. Of dat nu gaat om het ontwikkelen van meer innerlijke vrede, ontspanning, een gezond en sterk lichaam, meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht, of een dieper inzicht in wie jij bent en andere levensvragen….

Kennismaken?
*Wil je een yogasessie ‘met Marjoleine’ ervaren, neem dan contact op. De lessen worden gegeven in de sfeervolle rustige en kleine homestudio met uitzicht op onze tuin. De lessen zijn als een reis in lichaam, geest en hart, een balans tussen ontspanning en innerlijke kracht. Een terugkeren naar innerlijke vrede en rust. Elke sessie als een complete ervaring.

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek, persoonlijke vragen of een specifiek op jouw afgestemde yoga/meditatiesessie voor thuis, maak dan een afspraak voor een privéles of kom eens vrijblijvend kennis maken. Ik ontmoet je graag.

Kom binnen in de kleine sfeervolle home-studio

Wat deelnemers zeggen:
* Fijn die balans tussen stilzitten en bewegen.
* Ik hou van de eenvoud, het kleinschalige en de diepe rust in de lessen
*Ik merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg in mijn lichaam, dank je wel hiervoor.
* Ik hou van de echtheid, het pure.
* De lessen helpen me enorm in het leren ‘mijn eigen pad volgen’.
* Rust, rust, rust…..je stem, de oefeningen…
*Het lijkt steeds of de les speciaal voor mij gemaakt is, precies wat ik even nodig heb.
*Fijn om de herfst-chakrayogalessen te volgen…..mij geeft dat het gevoel samen echt ergens mee bezig zijn. Met elkaar de diepte in….
*De klankschalen, ik kan ze zo goed voelen, heerlijk tijdens de eindontspanning.