Yogalessen

Natuur vormt de basis van yoga. Duizenden jaren terug lieten oude wijzen zich inspireren door de wijsheid van de natuur om hun eigen gezondheid te verbeteren. Deze filosofie is tot op de dag van vandaag nog steeds springlevend. Yoga is verbinding. Verbinding tussen lichaam, geest en jezelf als spiritueel wezen. Maar ook verbinding met de mensen en de natuur om je heen.

En natuurlijk is yoga beoefenen met elkaar ook gewoon fijn, even de tijd hebben om rustig te bewegen, te zijn…. en te voelen hoe het werkelijk met je gaat.

Het Sanskriet woord ‘yoga’ betekent ook letterlijk ‘verbinding’ of ‘vereniging’. Yoga beoefenen herstelt de balans tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf.
Dat is de magie van oefenen, je herstelt de heelheid die er altijd is maar die we vaak niet opmerken door alle afleidingen in de buitenwereld.
Door te luisteren naar het lichaam en met aandacht vanuit de adem te bewegen, bepaalde lichaamshoudingen enige tijd aan te houden zullen spanningen geleidelijk boven komen en vervolgens oplossen. Pranayama en ademoefeningen versterken dit helende proces. We werken regelmatig met een thema, af en toe met klank en sluiten de yogales af met een korte mantra vanuit het hart.

Yoga is geen quick-fix maar een doorlopende ontdekkingstocht in je leven. Als yogadocent geloof ik sterk in de voortdurende verdieping van onze kennis over alle facetten van deze eeuwenoude wijsheid. Voor mij is yoga synoniem aan zelfonderzoek op elk gebied van het leven.

Bewezen voordelen van regelmatig yoga beoefenen:
Verbetert de slaap
Bewustwording
Vermindert stress
Meer energie/ vitaliteit
Betere spijsvertering
Positiever denkbeeld
Verbetert de flexibiliteit, zowel fysiek als mentaal
Voorkomt en vermindert klachten en blessures
Meer innerlijke rust
Meer innerlijke kracht
Versterkt het immuunsysteem
Reinigt en zuivert het lichaam
Helpt blokkades opheffen

Voor wie?
De lessen die ik verzorg zijn geschikt voor een ieder die op zoek is naar verbinding, innerlijke stilte, rust en ruimte en meer bewegingsvrijheid in lichaam, adem en bewust-zijn. Prestatie en perfectie is niet nodig, ieder lichaam is anders en de meeste yogahoudingen kunnen worden aangepast naar jouw mogelijkheden. Of je nu al jaren yoga beoefent of een beginner bent, de les zal je dieper naar binnen leiden, naar jezelf. De lessen leren je stabiel met beide voeten op de grond te staan en het leven voller, en vanuit rust en ruimte te ervaren.
De oefeningen zijn mild en meditatief, dat wil zeggen dat de meeste oefeningen met gesloten ogen gedaan kunnen worden, wat helpt in het voelen en je grenzen verkennen. We bewegen met aandacht, de adem als dragende kracht in de beweging.

Wil je een les ervaren?
Je bent van harte welkom om mee te doen of om eerst geheel vrijblijvend kennis te maken en je eventuele vragen te stellen bij een kopje thee. Neem gerust contact op.

De lessen worden gegeven bij mij (Marjoleine) thuis in Nootdorp in onze sfeervolle en rustige ruimte met uitzicht op de tuin. We oefenen met maximaal 5/6 deelnemers per les.

-yoga- meditatie- kashmiryoga- saswithayoga- bevrijdend- adem- aandacht- helend- rustenruimte- hatha- tantra- non-dualiteit- mantra- mindfulness

Meer lezen over yoga, zie yogablog.

Wat deelnemers zeggen:

* Bij binnenkomst voel ik al de rust.


*Je wordt verwelkomd in een huiselijke sfeer. Marjoleine geeft je een rustig en veilig gevoel, niets moet, er heerst sowieso rust en stilte in en na de lessen.

*Yoga bij jou was mijn lifesaver. Het heeft in positieve zin mijn denken, ademen, souplesse, gezondheid, weerbaarheid, ja mijn leven, beïnvloed.

* Door jou heb ik yoga leren kennen, weet ik wat meditatie werkelijk is en adem ik veel bewuster.

* Fijn die balans tussen stilzitten, ademen en bewegen.

* Ik hou van de eenvoud, het pure en het kleinschalige
.

* Ik merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg in mijn lichaam, dank je wel hiervoor.


* De lessen helpen me enorm in het leren ‘mijn eigen pad volgen’.


* Rust, rust, rust…..je stem, de oefeningen.


* Het lijkt steeds of de les speciaal voor mij gemaakt is, precies wat ik even nodig heb.


* Ik heb al zoveel geleerd over mezelf, en dan vooral het bewust zijn van mijn adem.

* Ik slaap zo heerlijk na de yogales bij jou, het werkt zelfs door in de volgende dagen.

* Dankjewel voor je inspiratie, ik hoor je zo vaak tijdens mijn dagelijkse dag.