Yoga Nidra

In onze HomeStudio of….. vanaf 22 september ook online bij jou thuis op jouw moment….scroll hiervoor even omlaag.

DATA in onze HomeStudio (rond volle maan), we beginnen om 20.00 uur :
Yoga Nidra XL op woensdag 27 september (VOL)
Yoga Nidra XL op woensdag 25 oktober (VOL)
Yoga Nidra XL op dinsdag 28 november (VOL)
Yoga Nidra XL op dinsdag 2 januari

Zijn de avonden vol dan kun je je eventueel op het reservelijstje laten plaatsen.

Wat is Yoga Nidra *?
Yoga Nidra is een oude en krachtige techniek uit de tantra’s, waarin je leert heel bewust te ontspannen.

Yoga Nidra is een systematische methode (wetenschappelijk bewezen) om volledige ontspanning teweeg te brengen. De term yoga nidra is afkomstig van twee Sanskriet woorden, ‘yoga’, wat betekent samenvoegen of verbinding en ‘nidra’, dat slaap betekent.

Tijdens yoga nidra beoefening lijk je te slapen maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn.

In yoga nidra is het bewustzijn in een staat tussen waken en slapen. In deze staat is de geest uitzonderlijk ontvankelijk.

Waarom zou je Yoga Nidra beoefenen?
Naast de alledaagse indrukken, zijn er dieper gewortelde impressies die yogi’s samskara noemen. Je kunt bijvoorbeeld samskara’s hebben van traumatische gebeurtenissen in je jeugd. Samskara’s van dergelijke negatieve ervaringen (die we allemaal hebben) zou je kunnen zien als de bron van alle stress, ziekte en ongemak. Om dit soort indrukken kwijt te raken, is het belangrijk dat je je kunt ontspannen, écht ontspannen.
Vaak denken we dat gezellig een wijntje drinken, film kijken, een boek lezen etc. ontspanning oplevert, maar dit werkt slechts tijdelijk en je zou het ook afleiding of verdoving kunnen noemen.
Regelmatige Yoga Nidra beoefening werkt transformerend, is écht diep ontspannend, bevrijdend en zelfhelend.

*Bron; Satyananda Saraswati, grondlegger van Yoga Nidra.

Wat doen we op de Yoga Nidra XL avonden?
We beginnen met een paar eenvoudige rek en strekoefeningen en daarna mag je heerlijk gaan liggen en het je zo comfortabel mogelijk maken.
Met gesloten ogen luister je naar mijn begeleidende stem. Tijdens de Yoga Nidra sessie word je op een systematische manier tot een diepe ontspanning gebracht op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Ontdek zelf de helende ruimte tussen waken en slapen.

De 8 stappen van Yoga Nidra op een rij:
De zintuigen tot rust brengen
Je sankalpa (besluit of intentie) zetten
Je bewustzijn door het lichaam bewegen
Je in- en uitademing volgen
Het ervaren van diverse lichamelijke sensaties
Korte visualisaties
Herhaling van je sankalpa
Langzaam terugkomen in het hier en nu

Hierna is er ruimte voor een kopje thee.

Een aantal voordelen van regelmatige beoefening van Yoga Nidra
*Beter slapen.
*Minder stress.
*Verbetert de concentratie en het geheugen.
*Meer toegang tot je creatieve vermogen.

Na aanmelding ben je van harte welkom om mee te doen. Draag comfortabele losse kleding die nergens knelt. Matten, kussens en dekens zijn aanwezig, wil je je eigen materiaal meebrengen is dat natuurlijk prima, 2 matten liggen comfortabeler dan 1.

We beginnen precies om 20.00 uur, de deur is 15 minuten van tevoren open. Ik vraag je ook dan de rust te bewaren in de yogaruimte en de aandacht vooral bij jezelf te houden.
Kom graag op tijd…voor jezelf en voor de ander. Zo begint de les in rust en kunnen we samen een mooie energie neerzetten.
Yoga Nidra XL duurt een uur, daarna is er ruimte voor een kopje thee.

Maximaal 7 deelnemers. Tarief voor wie hier geen yogalessen volgt is €12,50.
Volg je hier wekelijks yogalessen dan kun je natuurlijk je yogaleskaartje gebruiken en deze les ook eventueel als inhaalles gebruiken.


NIEUW: YOGA NIDRA serie voor bij jou thuis (vanaf 22 september)
Hoe regelmatiger je Yoga Nidra beoefent hoe meer je de helende kwaliteiten ervan kunt opmerken en meenemen in je dagelijkse dag.
In de herfst, het seizoen van ‘laten gaan wat niet meer nodig is’, daarom deze speciale serie waarin je je kunt laten begeleiden in Yoga Nidra sessies voor bij je thuis.
Je luistert simpel via je telefoon of tablet op een fijn en vertrouwd plekje bij je thuis waar je even niet gestoord wordt.
Tip: zet je telefoon op ‘vliegtuigstand’ of ‘niet storen’ zodat je zeker niet gestoord wordt.

Hoe het werkt:
Je ontvangt 4 weken lang op vrijdag een Yoga Nidra sessie die je gedurende de week op jouw moment regelmatig beoefent. De 4 sessies worden in 4 weken opgebouwd in lengte en intensiteit.
Je ontvangt ook 4 emails, waarin wat dieper wordt ingegaan op de rijke Yogafilosofie en Yoga Nidra en tips hoe je gemakkelijker tot ontspanning komt gedurende de dag.

Na deze vier weken is er (optioneel en geheel vrijblijvend) een ochtend of avond waarop we samenkomen, je eventuele vragen over je Yoga Nidra beoefening of yoga filosofie in het algemeen kunt stellen, en beginnen we deze samenkomst natuurlijk met een Yoga Nidra sessie.

Je kunt daarna nog tot 1 december maken van alle Yoga Nidra-sessies en wat extra begeleide oefeningen die het zelfhelende vermogen activeren.

Heb je interesse, vragen of wil je je aanmelden, neem contact op.

De eerste Yoga Nidra sessie ontvang je op vrijdag 22 september wanneer de herfst officieel begint en de dagen weer wat korter zullen zijn.
Investering in jezelf: €39,95

PS Ben je abonnee van onze Yoga@Home, dan kun je natuurlijk kosteloos deelnemen aan deze serie en blijven de Yoga Nidra sessies voor je beschikbaar zolang je abonnement duurt.