Stilte….

‘Een dag in stilte kan een pelgrimage in zichzelf zijn’….~Hafiz

Op een inspirerende heerlijk groene plek, in een luxe Yurt (het rondhuis), begeleid ik jaarlijks een stilte/retraitedag. Een miniretraite voor wie een intentie heeft tot verdieping in Yoga, het leven zelf of in zelf-ontwikkeling en bewustwording.

Het is altijd bijzonder om de stilte in te gaan.
Een dag puur voor en met jezelf en diepgaande sessies die een helende werking hebben en ook langere tijd kunnen doorwerken.
Tegelijkertijd heb je de kans om op een andere manier de verbinding waar te nemen met jezelf in gezelschap van anderen en de natuur.

Wist je dat yogahoudingen slechts een klein stukje zijn van wat yoga te bieden heeft?
Het belangrijkste doel van yoga is het leren kennen en beheersen van je eigen geest, het in balans brengen van je emoties en terugkeren naar onze eigen natuur.

Om deze diepere staat van vrede en gelijkmoedigheid (Zijn) te hervinden in jezelf heb je innerlijke stilte en ruimte nodig, deze leiden tot zelf-reflectie en een laten gaan van dat wat je belemmert.
Via het lichaam (yogahoudingen) wordt de aandacht steeds meer naar binnen gebracht. Ademoefeningen zoals pranayama en meditatiebeoefening leiden tot verstilling en verruiming van het bewust-zijn.

Stiltedagen en retraites bieden de mogelijkheid om meer tijd te hebben voor reflectie om vanuit een ruimer perspectief naar jezelf en de wereld te kunnen kijken.

We beginnen de dag met een milde, verstillende yoga/adem/meditatiesessie. De dag ontvouwt zich verder met een gezonde en lekkere vegalunch, een zelfreflectie-schrijfsessie met en voor jezelf, een transformatieve vuurceremonie en meer…

Tussen de sessies door is er genoeg ruimte voor ‘even helemaal niets’, ‘liggen in het gras’, zitten op één van de verborgen plekjes in het groen rondom de ‘yurt’ of aan het water en/of een wandelingetje in de landelijke omgeving.

Heb jij interesse in een dag als deze of vragen hierover neem dan contact op.