Yantra en heilige geometrie

Wat is een yantra?
Een yantra is een vierkante geometrische figuur. Deze wordt getekend en geschilderd in een vast patroon, waarbij je eventueel een bijbehorende mantra kunt herhalen. Het tekenen en schilderen van het geometrische symbool gebeurt van buiten naar binnen en is een praktische vorm van meditatie, waarbij je steeds meer verstilt. Ook dit is een vorm van yoga, hoewel niet zo bekend in het westen.

Er zijn yantra’s van bijvoorbeeld chakra’s, goden, godinnen en planeten. Deze symbolen staan voor eigenschappen, patronen en kwaliteiten die we in onszelf kunnen leren herkennen en versterken.

Los van de chakra’s, tantrische goden en godinnen en vedische planeten kun je het werken met yantra’s en geometrische patronen en kleuren ook gewoon zien als een rustgevende en enigszins uitdagende creatieve bezigheid.

Wil je jezelf verdiepen in deze beoefening dan kun je contact opnemen voor meer informatie. Ik begeleid je graag in privélessen of in een kleine groep.

Een yantra maken is een innerlijke reis. Het vraagt focus en discipline en laat je op verrassende wijze kennis maken met jezelf. Persoonlijk beoefen ik deze technieken meer dan 10 jaar en ik zie elke yantra als een persoonlijke innerlijke reis. Door middel van concentratie en focus naar steeds meer innerlijke stilte en zelf-inzicht.

Heb je interesse in een speciaal voor jou, door mij geschilderde ‘Yantra’ of ander geometrisch symbool zoals bijvoorbeeld ‘Flower of Life’, dan kan dat ook. Elk symbool draagt een specifieke energie met zich mee, die jou helpt her-inneren…..Ik vervaardig alle symbolen met aandacht en liefde in elke penseelstreek.

Matangi-Yantra is geschilderd met gouache op khadi papier, dit is handgeschept papier uit India. Het papier is gemaakt van katoenvezels (lompen), heeft een unieke uitstraling en mooie snijranden.

Matangi Yantra geeft innerlijke kracht op het gebied van studeren, communicatie, creativiteit, fijne kunsten en muziek….

#mantra #yantra #workshop #schilderen #yoga #meditatie #sadhana #tantra