To be or not to be….

Hoe beweeg jij door het leven?

Heb je het gevoel dat je steeds in de doe-stand staat, dat je erg veel moet van jezelf?

Neem regelmatig even een adempauze, bijvoorbeeld nu.
Kom rechtop zitten, adem rustig, zacht en ruim in, alsof je aan een heerlijk geurende roos ruikt. Adem rustig en wat langzamer uit, door je neus. Herhaal dit een aantal keer. Sluit misschien even je ogen.

Zo simpel kan het zijnā€¦jezelf ont- moeten en even her- inneren. <3

Als geen ander weet ik hoe het is om in de modus te zitten van veel druk voelen uit je omgeving, presteren en je laten leiden door alles wat om je heen gebeurt.

Geloof je me als ik zeg dat dit echt anders kan?
Het is echt niet altijd gemakkelijk om jezelf te ont-moeten. Er is een zekere moed voor nodig. Het kan best confronterend zijn om op te merken dat je niet zoveel contact meer hebt gehad met jezelf en je lijf de laatste tijd, dat je niet zoveel meer voelt. Ja pijntjes en ongemak, of een algeheel gevoel van niet lekker in je vel zitten.
Wat doe je dan?
Netflixen….nog een vakantie, eten, drinken, afleiding zoeken….dat kan natuurlijk heerlijk, gezellig en lekker zijn maar op de lange duur gaat het niets opleveren, hooguit wat afleiding of verdoving. Onze samenleving lijkt te draaien om doen, spullen/steeds meer en afleiding/verdoving door middel van ongezond eten, drinken en beeldschermen.

Terug naar jezelf, simpeler leven en ontspullen helpt wel…. terug naar de natuurlijke, de echte jij. Niets erbij, maar laten gaan wat niet meer nodig is. Gezondere keuzes maken, niet omdat het moet, maar omdat je daadwerkelijk gaat voelen en innerlijk weet wat bij je past.
Yoga en meditatie beoefenen kan je terugbrengen naar wie jij werkelijk bent. Als yoga/meditatiedocent begeleid ik je hierin graag en weet dat de weg terug naar jezelf lichter wordt naarmate je de aandacht leert verplaatsen, bewuster wordt van je adem, je lichaam en hoe je in het leven staat. Hier en nu. Van onbewust naar bewust. Van doen naar Zijn…

Yoga is geen quick fix, het is een rust en ruimte gevend pad, een inspirerende en helende weg naar jezelf en iedereen om je heen…..het is aan jou om dit zelf te ontdekken. <3