Herfst

Tijd voor wat meer verdieping. In de herfst hebben de yoga/meditatielessen als thema, de chakra’s. Hoe je in het leven staat, de wereld beziet, hoe je je voelt, denkt en handelt heeft te maken met je energiesysteem. Chakra’s zijn simpel gezegd energiepunten die ervoor zorgen dat de levensenergie stroomt in alle richtingen, dat je bewust bent.

De geschiedenis en oorsprong van de Chakrawijsheden, onderdeel van de Tantrische tradities ligt verborgen in een mistig en ver verleden. Het chakrasysteem beter leren kennen kan je meer inzicht geven in de connectie tussen je lichaam, je denken en je emoties.

Meer inzicht in de meest belangrijke chakra’s (bewustzijnsniveaus) geeft dan ook mogelijkheden tot verruiming van bewustzijn en verandering in je gewoontepatronen. Wat niet bewust is, kun je immers ook niet veranderen.

Er wordt gezegd dat de kracht van zelf-transformatie, een helder bewustzijn en vreugde slapend aanwezig is in eerste chakra. Deze krachtige energie wordt kundalini genoemd, en wordt vaak afgebeeld als een slapende slang. Een bijzondere slang, want eenmaal ontwaakt beweegt de energie zich omhoog door de wervelkolom. Onderweg opent de energie dimensies en mogelijkheden in ieder chakrabewustzijn. Dit is de weg naar een kosmisch bewustzijn of zelf-realisatie. 

De weg door de chakra’s is de weg van moed,
de weg van innerlijke kracht, 
de weg van bij jezelf kunnen blijven. 
De weg van aandacht, van liefde,
voor jezelf en iedereen om je heen.

We gaan oefenen en ervaren, zou je meer in willen gaan op jouw persoonlijke reis, maak dan een afspraak voor een privégesprek. Welkom! <3