Chakra bewustzijn

Alles is energie en hoe je in het leven staat, de wereld beziet, hoe je je voelt, denkt en handelt wordt beïnvloed door je energiesysteem. Chakra’s (draaikolken van energie) zijn simpel gezegd de energiepoorten of dimensies die ervoor zorgen dat de levensenergie stroomt in alle richtingen, dat je bewust bent van jezelf en je omgeving.

De geschiedenis en oorsprong van de Chakrawijsheden, onderdeel van de Tantrische tradities ligt verborgen in een mistig en ver verleden. Chakra bewustzijnsdimensies beter leren kennen kan meer inzicht geven in de connectie tussen je lichaam, je denken en je emoties, in hoe het werkt in jou.

Meer inzicht in de meest bekende 7 chakra’s geeft dan ook mogelijkheden tot verruiming van bewustzijn en verandering in je denk/gewoontepatronen. Wat niet bewust is, kun je immers ook niet veranderen. Alles begint met inzicht ontwikkelen in jezelf.

Er wordt gezegd dat de kracht van zelf-transformatie, een helder bewustzijn en vreugde slapend aanwezig is in het bekken (eerste/tweede chakra). Deze oer-energie wordt kundalini genoemd, en wordt vaak afgebeeld als een slapende slang. Een bijzondere slang, want eenmaal ontwaakt beweegt de energie zich omhoog door de wervelkolom. Onderweg opent de energie talloze dimensies en mogelijkheden in ieder chakrabewustzijn. Dit is de weg naar een kosmisch bewustzijn of zelf-realisatie. 

De weg door de chakra’s is de weg van moed,
de weg van innerlijke kracht, 
de weg van bij jezelf kunnen blijven. 
De weg van aandacht, van liefde,
voor jezelf en iedereen om je heen.

We gaan oefenen en ervaren, zou je meer in willen gaan op jouw persoonlijke reis, maak dan een afspraak voor een privégesprek.
Je bent altijd welkom. <3