De kracht van woorden……

De herinnering aan kwetsende woorden uit mijn jeugd is er nog steeds, terwijl ik zeker weet dat er veel meer positieve woorden tegen mij gezegd zijn……..betekent dit dat negatieve woorden je langer bijblijven?

Heb jij er wel eens bij stilgestaan hoe krachtig woorden kunnen zijn? En hoe jij je woorden kiest?
Als je jezelf hoort praten ben je dan geneigd woorden positief te gebruiken, of gebruik je woorden vaker negatief?

Woorden hebben zo veel kracht, ze kunnen creëren of vernietigen. Zelfs woorden die alleen gedacht worden, vooral over jezelf kunnen je pijn doen, of gelukkig maken. 
De kunst om een gelukkig levensverhaal te schrijven hangt dus af van de woorden die je gebruikt.
Het is je innerlijke en uiterlijke verbale expressie die je plezier mogelijk maakt en wat je leven vult met mogelijkheden en levenskracht!

Ik daag je uit je woorden wijs te gebruiken. Misschien herken je de onderstaande drie zinnen ?

Dat kan ik toch niet……
Is dat waar ? 
Of is dat een mantra die zich in je hoofd vaak herhaalt? Een heel mooie uitspraak van Paulo Coelho is,  “ Wanneer je iets echt wilt, spant het hele universum samen om je te helpen het te bereiken.”

Het is nu te laat om nog te veranderen…..
Waarom?
Is dat echt waar of is het misschien een veilig gevoel om door te gaan op dezelfde voet? Soms is dat gemakkelijker, maar wordt je echt gelukkig hiervan? 
Het levenspad is geen rechte lijn, soms ben je toe aan iets nieuws, iets anders. Door steeds een klein stapje te nemen in de richting die je aantrekt, krijg je steeds meer inspiratie om je hart te volgen en zullen zich steeds meer mogelijkheden aandienen voor een nieuwe stap! Het hoeft niet in één keer gerealiseerd te zijn, stap voor stap op weg naar iets nieuws !

Ik ben nu te oud….
Hoewel de maatschappij je zeker dit gevoel kan geven, is het misschien goed om ook hierin bij jezelf te rade te gaan. Heb je niet juist meer levenservaring nu? Weet je niet beter wat je wel en niet wilt ? Misschien zijn er nu juist méér mogelijkheden om je hart te volgen. Leeftijd is maar een getal. Terwijl je jezelf misschien nu oud vindt zeg je later als je naar een foto van nu kijkt, wat was ik toen nog jong….. Ook dat is weer betrekkelijk toch?

Echt, iedereen heeft bovenstaande drie zinnen weleens gezegd of gedacht, dus voel je hierin niet alleen staan! Het kan interessant zijn om voor jezelf te onderzoeken of het waar is en wat het met je doet als je deze zinnen uitspreekt of denkt. Pas op het moment dat je je hiervan bewust bent, kun je echt iets veranderen.
<3