De Heilige Nachten

Door het Donker naar het Licht
Eind december, het is donker, het is stil….De heilige nachten (ook wel yulenachten, of rauhnachte genoemd) is een periode tussen midwinter 20/21 december en 6 januari (begin en einde verschilt iets, afhankelijk van traditie). Deze tijd werd lang geleden door de natuurvolkeren gezien als een tijdloze of tussentijd, de overgangsperiode waarin het oude jaar bewust werd afgelegd op weg naar de wedergeboorte van de zon (het nieuwe jaar).
Het waren dagen die ‘over’ waren aan het einde van het jaar omdat de cyclus van de maan (29.5 dagen) hun maan(d)kalender was en het zonnejaar duurde 365 dagen….

Online serie van 12 zelfreflectie momentjes en ook 12x een luisterverhaaltje met een vleugje magie uit vervlogen tijden.
Vanaf 21 december, een innerlijke reis, te beluisteren in een bijzondere periode, simpel via je telefoon of tablet op een fijn plekje bij je thuis waar je even niet gestoord wordt. Bewust afscheid nemen van het oude (jaar), en wie weet een zaadje planten voor het nieuwe jaar. Per dag ongeveer 20 minuten.

We zijn bezig met de reis, wie weet tot volgend jaar, met een hele nieuwe serie magische verhalen en inspirerende meditaties….. je bent altijd welkom om aan te sluiten.

Art: Autumn Skye