De Heilige Nachten

Vanaf 21 december, een innerlijke reis om thuis te beluisteren in een bijzondere periode, simpel via je telefoon of tablet op een fijn plekje bij je thuis.

Door het Donker naar het Licht
Eind december, het is donker, het is stil….De heilige nachten (ook wel yulenachten genoemd) is de periode tussen midwinter 20 december en 2 januari. Deze tijd werd lang geleden door de natuurvolkeren gezien als een tijd tussen de tijd. Het waren de dagen die ‘over’ waren aan het einde van het jaar omdat de cyclus van de maan (29.5 dagen) hun maan(d)kalender was en het zonnejaar duurde 365 dagen.
Deze tijd werd gezien als een tijdloze tijd, een overgangsperiode waarin het oude jaar bewust werd afgelegd op weg naar de wedergeboorte van de zon (het nieuwe jaar).

Tijdens ‘de heilige nachten’ zijn de sluiers tussen de werelden dun, zo wordt gezegd, je dromen kunnen helder zijn en het is mogelijk dat je gevoeliger bent en er oude emoties voorbij komen. In plaats van afleiding zoeken kan het waardevol zijn om even stil te staan in deze bijzondere tijd van het jaar. Bewust afscheid nemen van het oude dat zich toont als een herinnering.

Of het nu een mooie of minder mooie herinnering is, het is een deel van jouw levensreis. In zekere zin heeft elke ervaring je geholpen om je bewustzijn, begrip en waardering voor het leven te vergroten.

Tijdens ‘de heilige nachten’ kun je gemakkelijker verbinding voelen met het universum, de energie van de natuur en de diepe en helende verbinding met de aarde en alles wat leeft, de dieren, de planten, de mineralen, we zijn allen verbonden, ten diepste zijn we één.

Er wordt vaak gezegd dat alles wat we hebben het hier en nu is. Dat is waar. Wat ook waar is, is dat verleden, heden en toekomst in wezen één zijn. Energetisch zijn we zowel met het verleden als met de toekomst verbonden. Het leven is een verhaal van evolutie, en waar we nu zijn is het resultaat van waar we eerder waren. De keuzes die we vandaag maken geven vorm aan onze toekomst.

Af en toe even stil staan bij het verleden is gezond, net zoals ook nadenken over je toekomst wijs kan zijn. De overgangsperiode naar het nieuwe jaar is hiervoor een mooi moment…

Art: Autumn Skye

DE HEILIGE NACHTEN het programma:
Bewust het oude jaar afsluiten, in 12 sfeervolle momentjes, begeleide stilte die je door het donker naar het licht begeleiden. Je maakt een innerlijke reis. Meditatie, een stukje Inspiratie om mee te nemen in je dag, en een vleugje magie in de vorm van een kort luisterverhaal uit vervlogen tijden.
Om vroeg in de ochtend of in de avond bij kaarslicht te beluisteren. Heel simpel via je telefoon of tablet, met of zonder oortjes. Per dag ongeveer 20/25 minuten.

De 12-delige serie ‘De Heilige Nachten’ is te beluisteren voor wie meedoet vanaf 21 december tot 8 januari 2024.

Je hebt dus 17 dagen de tijd voor het programma van 12 dagen en het kost je €24,00, of 2 stripjes op je yogaleskaart. Er zijn geen yogalessen in deze periode.

Hierna kun je als introductie van 8 tot 21 januari kennis/gebruik maken van alle Yoga@Home onlinesessies, ook de Yoga Nidra online sessies.

Ben je al abonnee van onze Yoga@Home, dan kun je natuurlijk kosteloos deelnemen aan ‘De Heilige Nachten’. Wel graag even aanmelden als je wilt meedoen.

AANBIEDING: Wie zich aanmeld in december voor Yoga@Home krijgt de decembermaand er gratis bij. Dus 4 maanden abonnee tot 1 april 2024 met alle extra’s zoals ‘De Heilige Nachten’ voor €49,95.

Voel jij een JA, of heb je nog vragen dan hoor ik het graag.
Hieronder een kleine sfeer introductie…sluit je ogen en luister.Midwinter Meditatiecirkel, optioneel en voor iedereen toegankelijk. Op woensdag 20 december om 20.00 uur.

We zitten bij kaarslicht en dat mag natuurlijk ook op een stoel. We zullen beginnen met een mooie begeleide meditatie en daarna is er ruimte om iets te delen, voor filosofie, maar stil blijven is ook goed. Er is natuurlijk thee met wat lekkers.

Je kunt deze avond misschien zien als je meedoet als jouw begin van ‘de heilige nachten’, vanaf nu ontvang je (als je meedoet) 12 dagen lang een sfeervol begeleide meditatie, een stukje inspiratie, en een vleugje magie in de vorm van een kort luisterverhaal uit vervlogen tijden. De Midwinter meditatiecirkel bij mij thuis op woensdag 20 december staat los van de 12delige serie en is te reserveren voor €12,00 of een stripje op je yogaleskaart.