Ademtherapie

“Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken, wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem”

Adem is met recht de bron van leven, een gezond en vitaal leven. De bron van levenskracht, gezondheid, maar ook hoe je je voelt, emotioneel en hoe je in het leven staat. De adem doordringt alles, het is de verbinding tussen lichaam, geest en emoties. De adem is van nature rustig en diep, maar door spanningen, bewust of onbewust kun je het natuurlijke ademritme even kwijt zijn.

Spanning is natuurlijk ook nuttig. Ieder mens bouwt spanning op, om in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren. Maar als de spanning lang in het lichaam blijft kunnen klachten ontstaan. Klachten zoals, moeite met focus en concentratie, minder goed slapen, piekeren, veel geeuwen of zuchten, een algeheel gevoel van vermoeidheid. Kortom het gevoel hebben niet meer tot rust te kunnen komen, stress…..Als stress lang aanhoudt kan dit weer resulteren in ernstiger zaken zoals een burn-out, hyperventilatie, angsten enz.

Als adem en ontspanningscoach begeleid ik je terug naar je natuurlijke ademritme. Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken. Je adem is de basis voor alles.

Hoe ademtherapie/begeleiding werkt
In de sessies wordt de adem in het natuurlijke ritme teruggebracht. Daarbij wordt geleerd hoe de adem werkt en hoe de adem die van slag is geraakt ook weer op eigen kracht in een natuurlijk ritme kan worden gebracht. 

Tijdens de ademtherapie leg ik mijn handen op verschillende plaatsen van je geklede lichaam. Met mijn handen begeleid ik jouw adem. Je wordt je hierdoor bewust van de adem en van daaruit komt er meer ruimte en ontspanning om de adem vrij te laten.
Ook maak ik gebruik van gesprek, aandachttraining en gaan we bewust en ontspannen bewegen.

De toename van vitaliteit en rust zijn direct waarneembaar wanneer de adem in het natuurlijke ritme plaatsvindt.
De eerste sessie is tevens een kennismaking/intake, waarbij ook een verkennend gesprek plaatsvindt. Dit duurt 1 uur. De overige sessies duren 45 minuten.

Tarief ademtherapie:
Sessies van 45 minuten: €50,00
Gemiddeld zijn 3 tot 5 sessies voldoende om te weten wat je nodig hebt om weer een ruime en natuurlijke adem te ervaren.

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken? Welkom!

Wat deelnemers zeggen:
# Ik dacht dat we ademoefeningen zouden gaan doen, het was meeromvattend, wat eigenlijk ook heel logisch is. In de week na de eerste sessie heb ik veel inzichten in mezelf ontvangen. Ik voel me nu al anders, veel rustiger dan vorige week #

# Ik heb veel te danken aan mijn sessies met Marjoleine. Ze straalt rust uit en ik voel me op mijn gemak bij haar. Ik heb handvatten gekregen, en door ze toe te passen is mijn leven echt veranderd. Ik voel me zoveel rustiger. Het blijft wel opletten dat ik het niet vergeet #

# Er is een groot verschil, hoe ik hier binnenkom en hoe ik weer wegga. Dankjewel #

#ademcoach #transformatief #ontspanning #aandachttraining #bewustzijn #verruimen #levensenergie #innerlijkekracht