Ademtherapie

“De adem weerspiegelt hoe je op dit moment in het leven staat

Adem is de bron van levenskracht, van gezondheid, maar ook de bron van hoe je je voelt. De adem doordringt alles, het is de verbinding tussen je lichaam, je denken en je emoties. We zijn ons dit niet altijd bewust maar de adem weerspiegelt in die zin hoe je in het leven staat. De adem is van nature rustig en diep, maar door spanningen, bewust of onbewust kun je het natuurlijke ademritme even kwijt zijn.

Spanning is natuurlijk ook nuttig. Ieder mens bouwt spanning op, om in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren. Maar als de spanning lang in het lichaam blijft kunnen klachten ontstaan. Klachten zoals, moeite met focus en concentratie, minder goed slapen, piekeren, veel geeuwen of zuchten, een algeheel gevoel van vermoeidheid. Kortom het gevoel hebben niet meer tot rust te kunnen komen, stress…..Als stress lang aanhoudt kan dit weer resulteren in ernstiger zaken zoals een burn-out, hyperventilatie, angsten enz.

Adem en ontspanningstherapie
Tijdens de sessies leg ik je duidelijk uit hoe de adem werkt.
Ik nodig ik je uit via heel rustige en zachte oefeningen de adem te ervaren en meer inzicht te ontwikkelen in hoe de adem werkt in jou. Door deze eenvoudige oefeningen wordt je je meer bewust van spanning en ontspanning. Ook gebruik ik handgrepen (manuele techniek), om de adem uit te nodigen en te begeleiden. 
Je wordt je hierdoor bewust van de adem en van daaruit ontstaat er meer ruimte en ontspanning om de adem vrij te laten.  De toename van vitaliteit, ruimte en rust zijn direct waarneembaar wanneer de adem in een natuurlijk ritme plaatsvindt.

Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken.

Je krijgt aanwijzingen en tips die je thuis kunt  toepassen. Gemiddeld zijn 3 sessies voldoende om te weten wat jij nodig hebt om weer een ruime en natuurlijke adem te ervaren. Het initiatief voor een nieuwe afspraak is altijd aan jou.

Kennismaken/intake is vrijblijvend en vrij van kosten.

Tarief ademtherapie:
€50,00 (30/45 minuten) per sessie, dit is inclusief tijdelijke toegang tot de audio ademsessies waarmee je thuis eenvoudig kunt oefenen.

Wat deelnemers zeggen:
# Ik dacht dat we ademoefeningen zouden gaan doen, het was meeromvattend, wat eigenlijk ook heel logisch is. In de week na de eerste sessie heb ik veel inzichten in mezelf ontvangen. Ik voel me nu al anders, veel rustiger dan vorige week.

# Ik heb veel te danken aan mijn sessies met Marjoleine. Ze straalt rust uit en ik voel me op mijn gemak bij haar. Ik heb handvatten gekregen, en door ze toe te passen is mijn leven echt veranderd. Ik voel me zoveel rustiger. Het blijft wel opletten dat ik het niet vergeet.

# Er is een groot verschil, hoe ik hier binnenkom en hoe ik weer wegga. Dankjewel.

# Het feit dat je precies dat eruit pikte na mijn verhaal verraste me. Het is zo waar, maar ik zag het niet zo duidelijk als nu. Het zorgt ervoor dat ik je vertrouw en me veilig voel.