Meditatie/Zelfinzicht

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Meditatie/Zelfinzicht, elke maand op dinsdagavond:

25 juni, 30 juli

Alle avonden zijn los te volgen.
Tijd: 20.00 uur-21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
Op deze avonden, een samenzijn vanuit stilte, kun je, naast meditatiebeoefenen, ook eventuele vragen stellen. Je leert door oefening en ervaren meer zelfinzicht ontwikkelen en daardoor begrijpen wat meditatie werkelijk is. Ook de vragen van anderen kunnen je daarbij helpen.

De avond begint met een zelfinzichtthema, vormgegeven in een geleide meditatie. Daarop volgt thee, vraag&antwoord over het thema van de avond, je persoonlijke beoefening of algemeen. Daarna volgt 40 minuten stille beoefening, bestaande uit Pranayama, Diepe Meditatie en Samyama. Dit zijn krachtige yogatechnieken, waarin je rustig en duidelijk wordt begeleidt en die je thuis eventueel stap voor stap kunt voortzetten als dagelijkse beoefening.  Deze avonden zijn ter inspiratie en als verdieping van je eventuele persoonlijke (thuis)beoefening. De groepsenergie op deze avonden kan leiden naar een diepe stilte-ervaring in jezelf.

De effecten van een dagelijkse yoga/meditatiebeoefening zijn groot. Dit is ook wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Al na een aantal weken dagelijks 2×10 minuten Diepe Meditatie beoefenen merk je de effecten in je dagelijks leven. Het bewust-zijn neemt toe, je creëert ruimte (stilte) tussen jou en beperkende of rondspringende gedachten en daardoor ervaar je meer rust, kalmte, je hebt meer focus en helderheid. Dit alles komt natuurlijk ook je fysieke gezondheid ten goede. En, niet te vergeten, de rust die jij uitstraalt heeft invloed op alles en iedereen om je heen.

Wat je thuis in het begin nodig hebt is geduld, toewijding en doorzettingsvermogen. Het is niet moeilijk. Het gaat om het jezelf daadwerkelijk dagelijks toestaan, dat is vaak de grootste oefening.

Mocht jij je stiltebeoefening de laatste tijd wat ‘vergeten’ zijn, weet dan dat je elke dag weer opnieuw kunt beginnen. Wat je gedaan hebt tot nu gaat nooit verloren en kun je op ieder moment weer oppakken en verdiepen.

‘The guru is in you’……Yogani’

*Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom.  Je mag natuurlijk je eigen meditatiekussen meebrengen. Er zijn er een aantal hier, voor als je er geen hebt. Stoelen staan altijd klaar voor wie liever op een stoel zit.
Je kunt je yogaleskaart gebruiken. Volg je hier geen yogalessen, dan is de donatie €10,00

*Wil je liever bij de basis beginnen? Zie Leren mediteren .