Meditatie & Zelfinzicht

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Meditatie & Zelfinzicht (Satsang), elke maand op dinsdagavond van 20.00 uur-21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
17 december jaarafsluiting… 
Deze avond de Nada Brahma Meditatie van Osho (kosteloos voor cursisten)
7 januari Meditatie & Zelfinzicht

Alle avonden zijn los te volgen.
Op deze avonden, een samenzijn vanuit stilte, kun je, naast meditatie beoefenen, ook je eventuele vragen stellen. Je leert door oefening en ervaren meer zelfinzicht ontwikkelen en daardoor begrijpen wat meditatie werkelijk is. Ook de vragen van anderen kunnen je daarbij helpen.

De avond begint met een zelfinzichtthema, vormgegeven in een geleide meditatie. Daarna met een kopje thee, reflectie, vraag & antwoord op het thema van de avond, je persoonlijke beoefening of algemeen. Dan volgt 40 minuten stille beoefening, bestaande uit Pranayama, Diepe Meditatie en Samyama. Dit zijn krachtige Yogatechnieken, waarin je rustig en duidelijk wordt begeleidt en die je thuis stap voor stap kunt gaan voortzetten als regelmatige beoefening (te beginnen met 10 minuten Diepe Meditatie). Deze maandelijkse avonden zijn ter inspiratie en verdieping van je eventuele persoonlijke (thuis)beoefening. Ervaar de kracht van oefenen in een groep.

Mocht jij je beoefening de laatste tijd wat ‘vergeten’ zijn, weet dan dat je elke dag weer kunt beginnen. Wat je gedaan hebt tot nu gaat nooit verloren en kun je op ieder moment weer oppakken en verdiepen.

‘The guru is in you’ ~Yogani’

Wat is Diepe Meditatie?
Diepe Meditatie (meditatie met gebruik van een stille mantra) is een vorm van transcendent mediteren (Advanced Yoga Practices).
Bij Diepe Meditatie maken we gebruik van de natuurlijke behoefte van de geest om stil te worden en geluk (bliss) te ervaren. Daarom verloopt deze manier van mediteren bijna als vanzelf. We maken gebruik van een universele mantra. De mantra trekt de aandacht naar binnen zodat je kunt transcenderen: je gaat voorbij aan de onrust van de gedachten tot je een diepte in jezelf bereikt waar alleen stilte en vrede is. De mantra als een voertuig naar steeds meer rust en vrijheid. De diepe rust die je kunt ervaren via deze meditatievorm kan dieper zijn dan je diepste slaap. Het lichaam krijgt daardoor de gelegenheid om optimaal te herstellen van blokkades en spanningen die ongemerkt ons systeem zijn binnengekomen. Dit is belangrijk voor onze totale gezondheid (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel).

*Iedereen is welkom (max. 12 personen). Je mag natuurlijk je eigen meditatiekussen meebrengen. Er zijn er een aantal hier, voor als je er geen hebt. Stoelen staan ook altijd klaar voor wie liever op een stoel zit.
Je kunt je yogaleskaart gebruiken. Volg je hier geen yogalessen, dan is de donatie € 10,00.

*Wil je graag individueel begeleid worden, neem dan contact op voor de mogelijkheden.