Meditatie

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

mudra-MG-1659AYP (Advanced Yoga Practices) Diepe Meditatie in 40 dagen. Op dinsdagavond 19 september om 20.00 uur begint een nieuwe serie van 4 lessen. (vol)

De tweede les is op dinsdagavond 3 oktober om 20.00 uur.

Heb je interesse, geef het door, dan laat ik je weten wanneer een volgende serie begint.

In deze 40 dagen ontwikkel je een stevige basis voor je dagelijkse meditatiebeoefening. Pranayama, Diepe Meditatie met (stille) mantra en je maakt kennis met Samyama.

We hebben 4 bijeenkomsten tijdens de 40 dagen (deze stemmen we met elkaar af) en je ontvangt eenvoudig ingesproken en uitgeschreven materiaal om je thuis eventueel te begeleiden (de practice is niet moeilijk).

Na deze veertig dagen heb je een dagelijkse practice ontwikkeld, waarmee je verder kunt. Wordt vervolgd…..

Investering in jezelf voor deze serie: €50,00

Volg je wekelijks mijn yogalessen, dan kun je  je leskaart gebruiken.

 

Meditatie?……Vanuit de yogatraditie gezien zijn alle stappen van het achtvoudige yogapad bedoelt als voorbereiding om je te kunnen laten zitten voor meditatie. Ongehinderd door pijn, onrust en ongemak.

Zou je graag van meditatie (stilzitten) een gewoonte willen maken, maar heb je hierbij wat handvatten nodig?

Meditatie/aandachttraining (mindfulness) is een weg van liefdevolle volharding en telkens weer opnieuw stil gaan zitten. De aandacht naar binnen richten en observeren. Aanwezig zijn in elk moment. Je kunt dit aandachttraining of mindfulnesstraining noemen, want eigenlijk is meditatie volgens de yogatraditie een ‘staat van zijn’ die ontstaat vanuit de liefdevol volhardende beoefening van aandachttraining.

De effecten van deze beoefening, dit is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht, zijn groot. Al na een paar weken 10 minuten per dag stilzitten en observeren wat zich in je afspeelt merk je de effecten. Je kunt je rustiger voelen, blijer, creatiever, je hebt meer focus en helderheid. Maak je er een dagelijkse gewoonte van, net zoals tandenpoetsen bijvoorbeeld, dan kan dit een verrijking betekenen voor het leven.
Je leert gaandeweg steeds meer bij jezelf te blijven, een diepe onderliggende vrede ervaren ondanks je omstandigheden.

Je maakt tijdens de meditatie/aandachttraining lessen kennis met aandachtsmeditatie, aandacht voor de adem of een in jezelf gereciteerde (stille) mantra. De meditaties beginnen met pranayama (ademoefeningen), deze ademoefeningen helpen je gemakkelijker de stilte in jezelf te vinden. Ook het samen stil zijn met anderen (groepsmeditatie) kan je hierbij ondersteunen.

Tijdens deze lessen is er gelegenheid tot vraag en antwoord, je krijgt eventueel een aandachttrainingopdracht mee en er is thee. Iedere les is anders, dus ook al heb je eerder meditatie/mindfulness lessen gevolgd of nog nooit, je bent van harte welkom.

Wil je op een stoel zitten, dan mag dit natuurlijk altijd, ze zijn aanwezig. Wil je graag je eigen meditatiekussen meenemen, ook prima.

De enige methode tot meditatie is om steeds opnieuw stil te gaan zitten en te observeren…..

Een inspirerend stukje film (Samadhi) van 9 minuten https://youtu.be/dqGdWoW-GT8 

De meeste meditatie/aandachttraining lessen zijn los te volgen. Iedereen is welkom. Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden van data.

Losse meditatie/aandachttraininglessen €10,00. Volg je mijn yogalessen dan kun je je leskaart gebruiken.

‘The guru is in you’……Yogani’