Meditatieles/avond

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Meditatie/Zelfinzicht, elke maand op dinsdagavond:
18 december/onze decembertraditie de Nada Brahma-meditatie van Osho
22 januari
26 februari
Alle avonden zijn los te volgen.
Tijd: 20.00 uur-21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Je bent van harte welkom, ook als je hier geen yogalessen volgt. De avond begint met een zelfinzichtthema, in de vorm van een geleide meditatie of met NadaYoga.
Daarop volgt thee met vraag&antwoord over het thema van de avond, je persoonlijke beoefening of over algemeen. Dan volgt 40 minuten stille beoefening, bestaande uit Adem (pranayama), Diepe Meditatie (DM) en Samyama. Dit zijn krachtige yoga/meditatie technieken, waarin je rustig en duidelijk wordt begeleidt. Ook als het de eerste keer voor je is, kun je meedoen. De groepsenergie versterkt de stilte in jou. Deze avonden zijn een waardevolle aanvulling op je thuisbeoefening of wekelijkse yogales. Als je meedoet met deze avonden, ontvang je ook regelmatig een inspiratie mailing.

Wat is Yoga/Meditatiebeoefening?
Yoga/Meditatiebeoefening is, “aanwezig zijn in het huidige moment”. Dit doe je door telkens opnieuw de aandacht naar binnen te brengen. Dit kan ‘in beweging’ zoals bijvoorbeeld tijdens de beoefening van asana. Op de meditatieavond zit je stil. Je observeert, zonder spanning, van moment tot moment, bijvoorbeeld de adem of een mantra. Er ontstaat op deze manier meditatieve aandacht. De effecten van een dagelijkse beoefening zijn groot. Dit is ook wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Al na een aantal weken dagelijks 2×10 minuten oefenen merk je de effecten in je dagelijks leven. Het bewust-zijn neemt toe, je creëert ruimte (stilte) tussen jou en beperkende of rondspringende gedachten en daardoor ervaar je meer rust, kalmte, je hebt meer focus en helderheid. Je wordt begeleidt vanuit een jarenlange ervaring en een weten dat de weg naar binnen, naar jezelf, de weg is naar inzicht, balans, innerlijke kracht, heling en vrijheid. Mijn doel is jou hiertoe te mogen inspireren.

Wat je thuis in het begin nodig hebt is geduld, toewijding en doorzettingsvermogen. Het is niet moeilijk. Het gaat om het jezelf daadwerkelijk elke dag toestaan, dat is vaak de grootste oefening. Laat jij yoga/meditatiebeoefening een vast onderdeel van je dagelijks leven zijn, net zoals douchen bijvoorbeeld, dan kan dit een werkelijke verrijking betekenen in je leven die zich steeds verder verdiept. Dit alles komt natuurlijk ook je fysieke gezondheid ten goede. En, niet te vergeten, de rust die jij uitstraalt heeft invloed op alles en iedereen om je heen.

Mocht jij je stiltebeoefening de laatste tijd wat ‘vergeten’ zijn, weet dan dat je elke dag opnieuw kunt beginnen. Wat je gedaan hebt tot nu gaat nooit verloren en kun je op ieder moment weer oppakken en verdiepen.

*Iedereen is welkom. Je mag je aanmelden. Maximaal 12 personen. Ervaring met yoga/meditatie is niet nodig.  Je mag je eigen meditatiekussen meebrengen als je dat fijn vindt. Er zijn er een aantal hier, voor als je er geen hebt. Stoelen staan ook klaar voor wie liever op een stoel zit.
Je kunt je yogaleskaart gebruiken als je de wekelijkse yogalessen volgt. Deze avond kun je ook als inhaalles volgen als je een yogales hebt gemist (binnen de geldigheidsduur van je leskaart). Volg je hier geen yogalessen, dan is de donatie €10,00.

‘The guru is in you’……Yogani’