Meditatie/Zelfinzicht

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Meditatie/Zelfinzicht, elke maand op dinsdagavond:

26 februari, Introductie voor wie nieuw is en en een uitnodiging tot 40dagen aaneengesloten thuis deze diepe meditatie methode te beoefenen en zelf te ervaren. Na de thee is er natuurlijk de beoefening van Pranayama, Diepe Meditatie en Samyama.

2 april, Een uitnodiging tot het uitwisselen van je ervaringen met de (40dagen) beoefening, en de eventuele vragen die je hebt op dit moment. Na de thee is er natuurlijk de beoefening van Pranyama, Diepe Meditatie en Samyama.

Alle avonden zijn los te volgen.
Tijd: 20.00 uur-21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Voor wie en waarom.
Yoga is een proces, een pad. Het yogapad. Vaak beginnen we onze yogabeoefening met de beoefening van asana (houdingen), en komen we door ‘adem’ en ‘lichaamswerk’ in contact met diepere lagen (stilte) in onszelf. Daardoor kan het verlangen ontstaan naar meer zelfinzicht en een methode om de innerlijke stilte te verdiepen, te verruimen en misschien, steeds meer deze stilte kunnen zijn, ook in je dagelijks leven.

Op deze meditatieavonden, een samenzijn vanuit stilte, kun je ook je eventuele vragen stellen. Je leert door oefening en ervaren steeds meer zelfinzicht ontwikkelen en begrijpen wat meditatie werkelijk is. Ook de vragen van anderen kunnen je daarbij helpen.

Deze avond begint met een zelfinzichtthema, in de vorm van een geleide meditatie. Daarop volgt thee met vraag&antwoord over het thema van de avond, je persoonlijke beoefening of algemeen. Daarna volgt 40 minuten stille beoefening, bestaande uit Adem (pranayama), Diepe Meditatie (DM) en Samyama. Dit zijn krachtige technieken, waarin je rustig en duidelijk wordt begeleidt. De groepsenergie kan je een diepere stilte in jezelf laten ervaren. Deze avonden zijn bedoeld als inspiratie en verdieping van je eventuele persoonlijke (thuis)beoefening.

De effecten van een dagelijkse yoga/meditatiebeoefening zijn groot. Dit is ook wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Al na een aantal weken dagelijks 2×10 minuten diepe meditatie beoefenen merk je de effecten in je dagelijks leven. Het bewust-zijn neemt toe, je creëert ruimte (stilte) tussen jou en beperkende of rondspringende gedachten en daardoor ervaar je meer rust, kalmte, je hebt meer focus en helderheid. Dit alles komt natuurlijk ook je fysieke gezondheid ten goede. En, niet te vergeten, de rust die jij uitstraalt heeft invloed op alles en iedereen om je heen.

Wat je thuis in het begin nodig hebt is geduld, toewijding en doorzettingsvermogen. Het is niet moeilijk. Het gaat om het jezelf daadwerkelijk dagelijks toestaan, dat is vaak de grootste oefening.

Mocht jij je stiltebeoefening de laatste tijd wat ‘vergeten’ zijn, weet dan dat je elke dag weer opnieuw kunt beginnen. Wat je gedaan hebt tot nu gaat nooit verloren en kun je op ieder moment weer oppakken en verdiepen.

‘The guru is in you’……Yogani’ 

* Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom.  Je mag natuurlijk je eigen meditatiekussen meebrengen. Er zijn er een aantal hier, voor als je er geen hebt. Stoelen staan ook klaar voor wie liever op een stoel zit.
Je kunt je yogaleskaart gebruiken. Volg je hier geen yogalessen, dan is de donatie €10,00