Meditatie

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Meditatie/Zelfinzicht avonden 2018:
dinsdag 25 september, 30 oktober, 27 november, 18 december. Alle avonden zijn los te volgen. Tijd: 20.00 uur-21.30 uur. Inloop op de meditatie avond vanaf 19.45 uur.

Thema 25 sept: Metta (liefdevolle vriendelijkheid) en Compassie (mededogen) twee termen uit het Boeddhisme.

Kom eens kennismaken, je bent welkom. Leer een krachtige meditatietechniek (Diepe Meditatie) en laat je inspireren tot leven vanuit aandacht, innerlijke kracht, en vrijheid.

Groepsmeditatie heeft vaak een krachtig, verdiepend en inspirerend effect op je persoonlijke thuisbeoefening. Je ontmoet gelijkgestemden en in verbinding met elkaar kun je vaak gemakkelijker afdalen in de innerlijke stilte dan alleen.

Deze avonden beginnen met een thema (Zelfinzicht), in de vorm van een geleide meditatie, daarop volgt thee met vraag&antwoord over het thema of je persoonlijke (thuis)beoefening. Na de theepauze doen we 40 minuten stille beoefening, bestaande uit Adem, Diepe Meditatie (DM) en Samyama. Je wordt in alles rustig en duidelijk begeleidt, ook als het de eerste keer voor je is, kun je meedoen. Deze avonden zijn een waardevolle aanvulling op je thuisbeoefening of wekelijkse yogales. Als je meedoet met deze avonden, ontvang je ook regelmatig een inspiratie/motivatiemailing.

Waarom meditatiebeoefening? 
De gedachten waarmee we ons vaak identificeren springen alle kanten op. Gedachten roepen gevoelens/emoties op. Emoties zoals bijvoorbeeld vrolijkheid, maar ook je verdrietig voelen, geïrriteerd zijn, eenzaamheid, boosheid, het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent, angst…. vervolgens identificeren we ons met deze gevoelens/emoties. Deze emoties zijn vaak het gevolg van ‘oud zeer’, herinneringen, onbewust in het lichaam opgeslagen als spanning, verkramping en pijn. En zo 
zijn we, (erg kort en simpel uitgelegd), vaak een speelbal van onze gedachten, emoties en pijn. Dit is bij iedereen zo, we hebben allemaal een ‘rugzakje’ met ‘ballast’, dingen waar we liever niet aan denken.

Meditatiebeoefening is een doorlopend proces van liefdevolle volharding in het telkens opnieuw de aandacht naar binnen richten. Je observeert van moment tot moment, bijvoorbeeld de adem of een mantra.

Wat je in het begin nodig hebt is vooral geduld, toewijding en doorzettingsvermogen. Het is niet moeilijk. Het gaat om het jezelf daadwerkelijk elke dag toestaan, dat is vaak de grootste oefening.

De effecten van deze stille dagelijkse beoefening, en dit is wetenschappelijk onderzocht en bewezen, zijn groot. Al na een aantal weken dagelijks 2×10 minuten oefenen merk je de effecten in je dagelijks leven. Het bewust-zijn neemt toe, je creëert ruimte (stilte) tussen jou en beperkende of rondspringende gedachten en daardoor ervaar je meer rust, kalmte, je hebt meer focus en helderheid.

Laat jij meditatiebeoefening een vast onderdeel van je dagelijks leven zijn, net zoals tandenpoetsen bijvoorbeeld, dan kan dit een werkelijke verrijking betekenen in je leven die zich steeds meer verdiept. Dit alles komt natuurlijk ook je fysieke gezondheid ten goede. En, niet te vergeten, de rust die jij uitstraalt heeft invloed op alles en iedereen om je heen.

Mocht jij je stiltebeoefening de laatste tijd wat ‘vergeten’ zijn, weet dan dat je elke dag opnieuw kunt beginnen. Wat je gedaan hebt tot nu gaat nooit verloren en kun je op ieder moment weer oppakken en verdiepen.

Ervaring met yoga/meditatie is niet nodig. Je bent van harte welkom. Heb je nog vragen, neem dan contact op. Graag aanmelden via email of app.

Heb je een eigen meditatiekussen, breng het dan mee voor je eigen zitcomfort. Ik heb er een aantal maar niet genoeg voor iedereen. Het zitten zonder ongemak of pijn is een belangrijk onderdeel van meditatie, dat mag natuurlijk ook altijd op een stoel, ze staan klaar voor je!

Donatie €10,00 voor een losse groepsmeditatieles of je kunt je yogaleskaart gebruiken. De meditatie avonden kun je ook als inhaalles gebruiken als je een yogales hebt gemist (binnen de geldigheidsduur van je leskaart).

‘The guru is in you’……Yogani’