Meditatie

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Dinsdagavond 12 december    20.00 uur-21.30 uur
Dinsdagavond 9 januari van    20.00 uur-21.30 uur
Dinsdagavond 6 februari van  20.00 uur-21.30 uur
Inloop vanaf 19.45 uur.

Meditatieavonden
Groepsmeditatie heeft een verdiepend effect op je persoonlijke yoga/meditatiebeoefening en je ontmoet gelijkgestemden. Ik vraag je tijdens deze avonden de stilte zoveel mogelijk te respecteren, graag vanaf binnenkomst…..

Ik zal de avond natuurlijk wel begeleiden met mijn stem en bij een kopje thee is er ruimte voor eventuele vraag & antwoord. De avond bestaat uit pranayama (ademoefeningen) Diepe Meditatie (DM is een zeer krachtige meditatievorm) en Samyama. Diepe Meditatie is gebaseerd op de methode van Yogani (Advanced Yoga Practices)

Vrijdagavond 22 december om 20.00 uur de Nada Brahma meditatie van Osho.
Deze avond is kosteloos voor deelnemers aan mijn lessen, als afsluiting van yogalesjaar 2017.

Mijn doel is met deze meditatieavonden een plaats te kunnen bieden waar we kunnen samenzijn in stilte/waarheid (Satsang). In een warme en uitnodigende sfeer jezelf zijn, los van alle sociale rollen die je in het dagelijks leven op je neemt.

Volg je geen yogalessen bij mij, ook dan ben je van harte welkom op de meditatieavonden.
Wil je op een stoel zitten, dan kan dat, ze zijn aanwezig. Heb je een eigen meditatiekussen neem dat dan mee.

Graag aanmelden. Ervaring is niet nodig. Max. 12 personen. Op donatiebasis, suggestie tussen €5,00 en €10,00 of je kunt je yogaleskaart gebruiken.

 

 

Meditatie, wat is dat eigenlijk?……Vanuit de yogatraditie gezien zijn alle stappen van het achtvoudige yogapad bedoelt als voorbereiding om je te kunnen laten zitten voor meditatie. Ongehinderd door pijn, onrust en ongemak.

Meditatie is een proces van liefdevolle volharding en telkens weer opnieuw stil gaan zitten. De aandacht naar binnen richten (pratyahara) en observeren. Aanwezig zijn in elk moment. Je kunt dit ook aandacht of mindfulnesstraining noemen, want eigenlijk is meditatie volgens de yogatraditie een ‘staat van zijn’ (dhyana) die gaandeweg ontstaat vanuit de liefdevol volhardende beoefening van aandachttraining (dharana).

De effecten van deze beoefening, en dit is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht, zijn groot. Al na een paar weken 10 minuten per dag stilzitten en observeren wat zich in je afspeelt merk je de effecten in je dagelijks leven. Je kunt je rustiger voelen, blijer, creatiever, je hebt meer focus en helderheid. Maak je er een dagelijkse gewoonte van, net zoals tandenpoetsen bijvoorbeeld, dan kan dit een verrijking betekenen voor het leven. Gaandeweg ga je steeds meer de diepe onderliggende vrede of bliss in jezelf ervaren.

Wat je in het begin nodig hebt is geduld, toewijding en doorzettingsvermogen. Je zult er geen spijt van hebben. Regelmatig verzorg ik een meditatiecursus, 4 lessen waarin je meer leert over verschillende methodes, het proces en de achtergronden van meditatie. De volgende vierdelige serie met wat aandachtsopdrachten voor thuis is medio februari 2018. Kosten €50,00

Een inspirerend stukje film (Samadhi) van 9 minuten https://youtu.be/dqGdWoW-GT8
De hele (60 min) film vind je hier

‘The guru is in you’……Yogani’