Meditatie

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien.”

Dinsdag 7 maart om 20.00 uur: Thema, ‘zelfonderzoek en de grote vragen’

Yoga beoefenen leidt naar meditatie……en meditatie is de weg naar innerlijke vrede. Het verandert je leven.
Naast je individuele thuisbeoefening, is het fijn om af en toe met een groep gelijkgestemden samen te komen (satsang). Groepsmeditatie is extra krachtig en de verbinding met elkaar is een stimulans om je te blijven ontwikkelen.

We komen regelmatig samen op de dinsdagavond om 20.00 uur. Er is inspiratie in de vorm van een thema, we oefenen gezamenlijk in stilte pranayama en de krachtige AYP mantrameditatie. Er is ruimte voor vragen, ervaringen en thee.

Meedoen? Van harte welkom. Meld je aan en ik hou je op de hoogte van data. Je kunt naar keuze op een meditatiekussen of op een stoel zitten. Graag zoveel mogelijk de rust bewaren, ook bij binnenkomst.

“De buddha werd gevraagd:, wat heb je dan bereikt met meditatie.
Hij antwoordde, ‘niets’….
Hoewel, laat me vertellen wat ik kwijtgeraakt ben; boosheid, ongerustheid, depressie, onzekerheid, angst om oud te worden en angst voor de dood”.

Individuele meditatiebegeleiding:
Meditatie is ook een puur persoonlijk proces. Het vraagt van iedereen iets anders. Het is daarom vaak inspirerend en leerzaam om in enkele individuele sessies je ervaringen ermee te bespreken. Dat kan zinvol zijn voor zowel degenen die willen beginnen met mediteren als voor degenen die er al wat langer mee bezig zijn maar daarbij ervaren dat het proces stagneert of er lichamelijke en/of mentale problemen bij ervaren. 

Een individuele sessie duurt zo’n 45 minuten, er is ruimte voor je vragen en/of ervaringen. 

The guru is in you ~Yogani