Satsang/Meditatieavond

“Meditatie is als een zaadje, als je dit met liefde cultiveert, zal het steeds meer groeien en bloeien…..”

Data: dinsdag 24 mei/ 21 juni 
Graag vooraf aanmelden als je mee wilt doen. Maandelijks op dinsdagavond van 20.00 uur-21.15 uur. Je bent welkom vanaf 19.45 uur.
Ik vraag je de rust en stilte te respecteren op deze avonden, ook voordat we beginnen. Zie het als een oefening als je dit moeilijk vindt.

Satsang betekent ‘samenzijn in stilte en waarheid’. Deze satsangavonden zijn voor iedereen die een volgende, verdiepende stap wil zetten naar een ruimer bewust-zijn door middel van regelmatige beoefening van meditatie.

Voor wie:
*Verlang je naar een dieper inzicht in jezelf?
*Zoek je meer stilte/ruimte of rust in jezelf?
*Wil je graag thuis oefenen maar vind je altijd wel een excuus om het niet te doen?
*Geen tijd, nu even niet…..komt wel, ooit….
Het helpt enorm als je vaste krachtige technieken (een persoonlijk ritueel) beoefent en regelmatig samenkomt met gelijkgestemden. Samen oefenen is extra krachtig/helend en je kunt je vragen of ervaringen veilig delen. De vragen en inzichten van anderen helpen je ook weer om te verdiepen in je innerlijk proces. 

Meditatie is het fundament van spirituele beoefening. Het leidt naar de innerlijke stilte/ruimte van het hart. Zonder meditatie zou deze innerlijke stilte niet simpel te vinden zijn. Het doel van deze avonden is gezamenlijk oefenen en elkaar inspireren in het opbouwen en onderhouden van een regelmatige persoonlijke spirituele beoefening (sadhana).

We gebruiken hiervoor krachtige technieken uit de rijke yogatraditie. We beginnen de avond met een inspirerend thema of laten ons leiden door een vraag.

Je bent welkom met ons mee te oefenen, en/of je te laten inspireren. Je bent natuurlijk ook welkom als je je beoefening alweer een tijdje bent ‘vergeten’ en deze graag weer wilt oppakken.

*De AYP methode is niet moeilijk, het vraagt net als alle nieuwe gewoontes wel om regelmatige beoefening.
*Stoelen en/of meditatiekussens zijn naar keuze aanwezig. Je eigen meditatiekussen meebrengen is natuurlijk ook prima. 
*Donatie €10,00 inclusief thee, je mag natuurlijk ook je leskaart gebruiken.
*Voor individuele (meditatie) begeleiding neem je vrijblijvend contact op.
*Meer informatie over AYP (Advanced Yoga Practices) en/of meerdaagse retraites in Nederland vind je hier.

‘The guru is in you’ ~Yogani’

 

Individuele meditatiebegeleiding:
Meditatie is een puur persoonlijk proces. Het vraagt van iedereen iets anders. Het is daarom vaak inspirerend en leerzaam om in enkele individuele sessies je ervaringen ermee te bespreken. Dat kan zinvol zijn voor zowel degenen die willen beginnen met mediteren als voor degenen die er al wat langer mee bezig zijn maar daarbij ervaren dat het proces stagneert of er lichamelijke of geestelijke problemen bij ervaren.

Een individuele sessie ‘leren mediteren’ (mag ook met 2 personen) duurt 45 minuten en je ontvangt audiofragmenten om mee te beginnen. De waardevolle investering in jezelf is € 50 per sessie.