Zonnekracht

ZONNEKRACHT in 21 dagen. De winter uit je lijf door een ritueel wat je fysiek en mentaal een flinke oppepper geeft.

Fijn om ieder jaar rond deze tijd een ritueel aan te gaan en door te geven in de yogalessen. Zo’n ritueel is bijvoorbeeld 21 dagen ‘Surya Namaskar’. Letterlijk betekent ‘Surya Namaskar ‘ eerbiedige buiging naar de zon’. Een serie van 12 houdingen, vloeiend achter elkaar uitgevoerd, zo langzaam of snel als voor jou goed aanvoelt. Elke ochtend na het opstaan, voor je ontbijt.

Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat ik ieder jaar weer verrast ben door de kracht en energie die het me oplevert. Doe je mee? Deze periode van het jaar is bij uitstek geschikt, elke dag een beetje meer licht, een beetje meer energie, meer kracht.

Je intentie kun je extra kracht bijzetten door met je gezicht naar het oosten te gaan staan. Dankbaarheid te voelen voor het licht en de warmte van de zon, zonder zon zou er immers niets zijn…..

De zonnegroet is goed voor iedereen (uitzondering blessures), de serie verwarmt je van binnen, geeft je kracht, energie en je gebruikt honderden spieren groot en klein in je lichaam. Ook houdt de zonnegroet je wervelkolom soepel.

Je kunt deze serie een aantal keer vloeiend achter elkaar uitvoeren b.v. vier keer, zes keer of twaalf keer, maar let op, wat je je voorneemt, daar houdt je je aan. Het gaat er natuurlijk ook om dat je de afspraak die je met jezelf maakt kunt volbrengen. Kies dus wijs.

Sla je een dag over dan mag je weer bij dag één beginnen, anders is het geen 21 dagen ritueel. Komt het een keer voor dat je ziek bent dan mag je het bij hoge uitzondering bij één keer op die dag laten 😉

PS. Je kunt natuurlijk ook je eigen variatie op de zonnegroet maken, heb je hierbij begeleiding nodig, welkom. <3