Wat een geluk!

Dit stukje van vele jaren terug kwam bij me langs als een herinnering uit de oude doos. Het is misschien wel de mooiste reis van mijn leven, het bewuste yogapad. Nooit vergeet ik het moment dat ik besloot me in te schrijven voor de vierjarige ‘Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte’. Vrijheid, zo veel vrijheid en het besef dat dit misschien wel de eerste keer was dat ik zo ongelooflijk bewust een keuze maakte, op mijn vijftigste…
Deze keuze kwam mede door de yogalessen van Giuseppe die ik al vele jaren volgde en die mijn ankers in de week waren. Ik deed het puur voor mezelf, wilde het pad van yoga tot op de bodem doorgronden.

Met het vele oefenen kwam als vanzelf het ‘delen van yoga’ op mijn pad. Het lesgeven was een logisch gevolg van en zie ik dan ook als een onderdeel van deze reis. Nu, vele jaren en nog veel meer oefenen later, kan ik echt vanuit mijn hart zeggen dat het een geweldige innerlijke reis was en is, het pad van yoga…..van doen naar Zijn.
Je kunt het niet begrijpen, niet bedenken, alleen ervaren…..en doorgeven.

Wat een geluk!