Visie

Januari 2021, begin van een nieuw jaar en een nieuwe tijd…….
Een overgangsfase zo lijkt het. Alsof we in een cocon zitten en afwachten…. zoals een rups langzaam transformeert naar vlinder…..

Tijd om onszelf eens onder de loep te nemen met het creƫren van een zogenoemd Vision Board, het wordt ook wel manifesteren genoemd. Als je hier sceptisch over bent dan kun je je laten verrassen door wat ontstaat. Het werkt echt, je maakt onbewuste sluimerende stukjes in jezelf wakker en het is een manier om je richting aan te geven.

Je hebt nodig: een stapeltje oude tijdschriften die je aanspreken, een stevig stuk papier in A3 formaat, een plakstift of hobbylijm en een schaar.

Werkwijze: Maak er een mooi ritueel van, sta eerst even stil bij jezelf in een meditatie of maak een meditatieve wandeling -alleen- waarbij je je afvraagt waar je zou willen staan over een jaar of twee jaar bijvoorbeeld.
Zie het helder voor je, zo helder mogelijk. Rond het af en laat het los.

Aan de slag. Fijne plek, zacht muziekje, beker thee erbij, je hebt de tijd. Blader een ruim half uurtje door de tijdschriften en scheur afbeeldingen, woorden of kleuren uit die je aanspreken, iets doen. Je hoeft er niet over na te denken, liever niet zelfs! Kom je een artikel tegen dat je aanspreekt ga dit dan niet lezen, dat kan altijd op een ander moment.

Na ongeveer een half uur stop je, je hebt nu vast een stapeltje afbeeldingen liggen. Ga deze netjes uitknippen en sorteren, wat je bij nader inzien toch niet aanspreekt doe je meteen weg. Leg je vel papier neer en ga je collage vormgeven, werk netjes en plak stevig vast. Neem hiervoor alle tijd en plaats ook jezelf in het Vision Board, het maakt niet uit wie of wat jou vertegenwoordigt, als het je maar aanspreekt. Mis je nog iets dan kun je nog even je tijdschriften doorbladeren.

Is je Vision Board klaar, zet hem dan ergens neer waar je hem vaak ziet en maak er een mooie foto van. Plaats deze als openingsscherm op je telefoon of computer.

Je kunt de werking nog versterken door een tijdje naar je Vision Board te kijken en op te schrijven wat je ziet, kijk ook naar de symboliek. Kijk er naar of je dit leeft, je hebt het al gemanifesteerd. Het Universum zal alles doen om jou hier naar toe te begeleiden.
<3