Inspiratie

Dartmoor, Devon.IMG_4202
Geland op het kleine vliegveld van Exeter, de hoofdstad van Devon en met de taxi op weg naar een huis met de naam ‘Bala Brook’ midden in de natuur voor een retraite van vier dagen. Vanuit de taxi zie ik het Engelse glooiende landschap voorbijglijden. Ik hou van Engeland, in mijn ogen is alles hier net wat groener en wat zachter dan in Nederland. Er is minder koude wind, het klimaat is milder waardoor de planten, bloemen en bomen mooier van vorm zijn. Het landschap met de eeuwenoude bomen, de smalle schilderachtige weggetjes, omzoomd met hoge heggen, waardoorheen allerlei bloeiende planten hun ranken weven. Een paradijs voor vele kleine dieren en vogels die hier hun schuilplaats hebben. Hier en daar een oude cottage en schapen, overal schapen, paarden en runderen. De organische vormen van het landschap zo anders dan in Nederland, minder aangeharkt zeg ik oneerbiedig. Ik zou hier willen wonen, graag zelfs. Er is ruimte, er is respect voor het oude wat er is in overvloed en er is zoveel prachtige natuur. Als ik hier ben is het alsof ik door de ogen kan kijken van Beatrix Potter.

‘Bala Brook’ is een honderden jaren oud huis met ‘extensions’ en bijgebouwen, een supergrote oude keuken met een altijd warme ‘Agacooker’ zo’n groot fornuis met diverse ovens. Een mooie yogazaal met openslaande deuren naar de groene tuin waarlangs een riviertje meandert. In de ‘middle of nowhere’ in Dartmoor een uitgestrekt natuurgebied. Ik ken hier niemand, maar het voelt meteen goed. Een kleine groep mensen van uiteenlopende leeftijd en pluimage op zoek naar innerlijke verdieping en rust. De deuren hoeven niet op slot s’nachts en we worden omringd door alleen maar natuur. Uilen, vossen, konijnen en vooral veel schapen.

De telefoon werkt hier gewoon niet, ook dat geeft rust en ruimte. Een overgave aan uitgebreide yoga en meditatiesessies van een wijze leraar, wandelen in de ruige natuur van Dartmoor en organische/ayurvedische maaltijden van een zeer inspirerende dame van een ‘Love Food Company’. Ik ben geïnspireerd weer teruggekomen, heb de blender achter uit de kast gehaald en maak nu elke dag een smoothie. Vol met anti-oxidanten.
Hierbij een paar recepten die ik al uitgebreid heb getest en heerlijk bevonden.
Smoothies:
Blauwe bessen
Aardbeien
Banaan
Limoen
Appel
Soyamelk
Honing
~~~~~~~~
Spinazie
Komkommer
Appel
Banaan
Honing
Citroen
Water
~~~~~~~
Brandneteltoppen( in de lente voordat ze bloeien)
Grof gras (let op waar je dit plukt)
Appel
Banaan
Citroen
Honing
Cocosmelk
~~~~~~~~
Echt een aanrader, elke dag een smoothie, ik voel me weer boordevol energie! Mede door de mooie retraite, de aansluitende vakantiedagen in Engeland en alle inspiratie wat betreft de gezonde voedingtips van Deedee. <3

IMG_4217      IMG_4212