Midwinter 2022

Buiten is het stil en donker. De dagen zijn kort en na de kou van vorige week is het nu nat en grijs buiten. Een mystieke, magische tijd is ingegaan. De 12 heilige nachten.
Vanuit onze verre voorouders bezien is dit een tijdloze tijd en de sluiers tussen de werelden zijn flinterdun. In deze tijd kunnen onze dromen helder zijn en staan we meer open voor inspiratie en inzichten.

Dit is een mooie tijd om pas op de plaats te maken en elke dag even stil te staan bij jezelf. Een moment van bezinning, rustig het oude jaar of oude overtuigingen laten gaan zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten.

Een momentje met jezelf:
Je kunt bijvoorbeeld een mooie kaartenset gebruiken en elke dag even gaan zitten bij kaarslicht. Zit in stilte met de kaarten in je hand en sluit je ogen. Wees je bewust van je adembeweging en kom tot rust. Schud de kaarten en leg ze voor je neer. Trek intuïtief een kaart en draai hem om.
Wat zegt de afbeelding of de boodschap jou?

Sta er even bij stil en schrijf. Zonder na te denken laat je je pen over het papier glijden. Het hoeven geen mooie zinnen te zijn, schrijf gewoon wat in je opkomt aan beelden of gedachten. Zoveel mogelijk schrijf je door in zo’n kleine tien minuten en misschien wil je soms nog even doorschrijven. Je hoeft het niet na te lezen.

Als dit elke dag doet, gedurende de twaalf heilige nachten heb je 12 schrijfsels. Doe ze per dag in een envelop, plak deze dicht en schrijf op de envelop de maand van het nieuwe jaar die overeenkomt, dus op dag 1 schrijf je januari enz.

Zo heb je in het nieuwe jaar elke maand een boodschap voor jezelf.

Mooie dagen gewenst en stille mystieke nachten. <

Art: Jessica Boehman