Luisteren naar jezelf……

We leven in een tijd waarin de mens en de planeet aarde door grote veranderingen gaan. Een jaar of vijftig terug wisten we over het algemeen beter onze rol in de samenleving, als vrouw kreeg je vaak kinderen en je werd huisvrouw, of je had een kantoorbaan. Mannen waren verantwoordelijk voor het inkomen en het hoofd van de familie. Het gezin was de hoeksteen van de samenleving en de kerk had een grote invloed op de moraal…….We wisten wat ons te doen stond en hoe ongeveer de toekomst eruit zou zien, toch?

In deze tijd zijn er geen uitgestippelde routes, we worden gebombardeerd met mogelijkheden, de hele wereld is onder handbereik via een muisklik. Zoveel keuzemogelijkheden, verwachtingen, het lijkt of alles mogelijk is. Maar wat kies je dan?

Je bezoekt regelmatig het internet en vaak zie je op b.v. Facebook, YouTube, enz. allerlei leuke momenten van anderen die gedeeld worden, de succesverhalen en stiekem hoop je ergens iets of iemand te vinden die je vragen voor je oplost, die je de weg wijst naar een zinvol en gelukkig leven.

Het is niet zo vreemd als je je verloren voelt, gestrest, een beetje buitengesloten van de wereld daarbuiten. De normen en waarden van het verleden zijn niet meer, ze passen niet meer in hoe we ons vandaag de dag voelen. De verwachtingen van iemand anders zijn niet de jouwe en hoewel ze goed bedoeld zijn kunnen ze veel stress opleveren. Je voelt een onbestemde druk vanuit je omgeving, je familie, vrienden en vanuit jezelf om iets te gaan presteren, maar hoe en wat?

Er is een geheim, wat eigenlijk geen geheim is, dat ons het antwoord kan laten vinden. Het mooie is dat het zich in ieder van ons bevindt. Onze intuïtie, onze innerlijke stem, het maakt niet uit welk etiketje je erop plakt, maar echt iedereen heeft het. Als je ernaar leert luisteren vindt je je weg, het kan je leiden.

Het enige wat je nodig hebt is innerlijke rust en dat lijkt tegenwoordig moeilijk te vinden. Neem af en toe even de tijd om stil te zijn, bijvoorbeeld na je yogabeoefening en stel jezelf een vraag, observeer, en luister naar jezelf.
Waarom voel ik dit…..waarom doe ik dit…..is dit mijn stem…..of die van iemand anders…..
Analyseer de oorzaken en de gevolgen van grote beslissingen die je hebt genomen of wilt nemen……
Doe ik dit uit liefde of doe ik dit om iemand niet teleur te stellen. Wil ik dit echt? Of ben ik bang dat ze me anders niet aardig of vreemd vinden….
Is dit mijn keuze? Of vindt iemand anders dat dit goed bij me past….

Je kunt onderzoeken en bewijzen dat het mogelijk is om anders te zijn, je eigen weg te gaan. We hebben nu het geluk dat we op internet gelijkgestemden kunnen vinden, mensen die je een stapje voor zijn, die ook hier doorheen gegaan zijn en die weten hoe je je voelt. Leer op jezelf te vertrouwen, vertrouw je intuïtie. Het zal je leiden. Het laat je misschien dingen doen die je nooit verwacht had van jezelf….maar het zal goed voelen, en als je je goed voelt wil je nooit meer anders.

Alles op deze planeet verandert….altijd, en ook wij, kinderen van deze aarde veranderen…. altijd. Accepteer, als je dit accepteert dan accepteer je ook jezelf en misschien geef je dan die innerlijke stem meer ruimte om te spreken. Luister!
<3

Lukt het je niet om innerlijke rust te vinden en zou je dit graag willen neem dan contact op.