Intentie

Een nieuw jaar, nieuwe kansen.

Alsof we niet op ieder moment opnieuw zouden kunnen beginnen, sterker nog ieder moment is nieuw…..Er is dit moment, NU, meer is er niet toch? Dit oneindige NU bevindt zich tussen het ‘verleden’ en de ’toekomst’.

Het verleden is niet meer, voorbij, herinneringen, net zoals het plaatje op zo’n mooi oranje verkleurde foto uit de zeventiger jaren. Zo is ook het moment van daarnet terwijl ik dit schreef alweer voorbij.

Ieder moment bewust ervaren, dat is één van mijn intenties.

De toekomst, wat zal ze brengen? Wie zal het zeggen, het leven kan binnen een minuut radicaal anders zijn. Dit kan op ieder moment plaatsvinden, en altijd in het NU.

Zo’n schokkend moment, waarin de tijd even lijkt stil te staan, in totale aanwezigheid, bewust van adem en hartslag, haren die overeind gaan staan, kippenvel.

Waarom zou ik me nog druk maken over momenten die voorbij zijn? Waarom niet gewoon die grote zware rugzak vol herinneringen, spijt, oud zeer, geluk, verlangen etc. neerzetten, naast de fotoalbums met de plaatjes van gelukkige momenten die voorbij zijn.

Zo héhé dat is al een stuk lichter.

En alles wat ik nog moet doen van mezelf in de toekomst? Waarom zou ik me daar druk om maken? Wanneer arriveert de toekomst?

Stap voor stap ieder moment bewust ervaren. Als een getuige observeren hoe het leven zich ontvouwt en stappen in een bepaalde richting zetten. Simpel toch?

Nu de intentie plaatsen, hoofd en hart op één lijn en in het NU blijven, om dan, met aandacht, in het moment, op te merken dat alles in verandering is……altijd……….

Vele liefdevolle geluksmomenten gewenst <3

img_0303