Stadsverlichtingsmeditatie


IMG_1574-764x1024

Maart 2014
Gisteravond, 2e zondag vd maand, de avond van de stadsverlichtings- meditatie. Ieder stak een kaarsje aan, met een persoonlijke of universele intentie. Mooie zachte sfeer. Een gezamelijke meditatie zorgt voor een energieveld van harmonie, afstemming en flow.

 Waarom is het zo moeilijk om in dit gevoel, wat meditatie in je oproept te blijven?
Samen met Chris heb ik drie weken op Bali rondgereisd, veel gezien, veel yoga, maar wat de meeste indruk op me heeft gemaakt, zijn de mensen. Het respect dat ze hebben voor hun Goden eiland (vertaling Bali). Geen moment wordt uit het oog verloren wat een rijkdom ze hebben, de natuur, de vruchtbaarheid van het land, de oceaan, en alles wat daar uit voortkomt. Oude bomen worden heilig verklaard, met respect verzorgd en voorzien van een altaartje en een mooi kleedje. Door de dag heen, ook tijdens het werk worden er overal offertjes gebracht, kleine mandjes waarin bloemen, wat rijst, fruit en andere lekkernijen en wat wierook. Overal altaartjes, Godenbeelden versierd met verse bloemen en tempelceremonies. Uit dankbaarheid en om de kwade geesten buiten de deur te houden, de vele Goden gunstig te stemmen, offertjes voor de dieren, tempelceremonies, het gaat altijd door. Hindoeïsme, het raakte me diep, de zachtheid, de liefde die uit de meeste ogen straalt….

Ik vraag me nu dus af, is dit het “resultaat” van het samen bezig zijn met deze handelingen, bewust even stil staan bij alles wat je hebt, en daar dankbaar voor zijn, vele keren per dag, en dat al generaties lang……….of zijn de Goden zo dankbaar.

Wil je een keer meedoen met een meditatieavond, je bent van harte welkom!