Yogalessen

Saswitha Yoga is asana, pranayama en meditatieve aandacht in één.
Saswitha Yoga is een toegankelijke vorm van hathayoga die uitgaat van de éénheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

De adem is de dragende kracht in elke beweging tijdens de beoefening van de asana (houdingen). Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Er is geen prestatie nodig.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Kashmir Yoga….. moeiteloosheid en ontspanning
Op de maandagmorgen en de woensdagmorgen van 11.00 uur tot 12.30 uur, verschil met bovenstaande lessen, in deze lessen gebruiken we alleen milde eenvoudige oefeningen. Deze les is ook zeer geschikt voor ouderen of als je herstellende bent van een blessure.

 

*Alle yogalessen duren 90 minuten inclusief als afsluiting een kopje kruidenthee (laatste 10 minuten). Een moment om iets te vragen over je beoefening of de yogafilosofie, een ervaring te delen, of gewoon stil te blijven en van de thee te genieten.

*Maximaal 6 personen per les, dit is een bewuste keuze. Je hoeft geen ervaring te hebben of lenig te zijn…..Yoga is voor iedereen. Op het lesrooster vind je alle informatie over tijden en tarieven.

*Deze yogalessen zijn geïnspireerd op het volledige yogapad van Patanjali alsmede de mystieke oeroude tantratraditie. Tantra (Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding).

*Volg je mijn yogalessen dan wil ik je graag begeleiden (kosteloos) in het opbouwen van een eigen oefendiscipline (sadhana) voor thuis.

 

Wil je kennismaken met yoga en mijn manier van lesgeven, neem dan contact op door een email te sturen of te bellen.