Yogalessen

Saswitha Yoga is asana, pranayama en meditatieve aandacht in één.
Saswitha Yoga is een toegankelijke vorm van hathayoga die uitgaat van de éénheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

De adem is de dragende kracht in elke beweging tijdens de beoefening van de asana (houdingen). Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Er is geen prestatie nodig.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Kashmir Yoga….. moeiteloosheid en ontspanning
Op de maandagmorgen en de woensdagmorgen van 11.00 uur tot 12.30 uur, in deze lessen zeer milde asana (houdingen), adem en ontspanningsoefeningen.

Adem, concentratie, meditatie, moeiteloosheid en ontspanning zijn woorden die bij deze les passen.

Wil je kennismaken met yoga en één van beide lessen ervaren, neem dan contact op.

*Alle yogalessen duren 90 minuten inclusief als afsluiting een kopje kruidenthee (laatste 10 minuten). Een moment om iets te vragen over je beoefening, een ervaring te delen, of gewoon stil te blijven en van de thee te genieten.

*Maximaal 6 personen per les, dit is een bewuste keuze. Je hoeft geen ervaring te hebben of lenig te zijn…..Yoga is voor iedereen. Op het lesrooster vind je alle informatie over tijden en tarieven.

 

Muziek tijdens de yogalessen…..
De reden waarom er geen muziek is tijdens de yogalessen is vanwege de associaties die je met muziek kunt hebben.

Je bent op zoek naar innerlijke kracht/motivatie/ontspanning/stilte vanuit jezelf. Als ik muziek aanzet dan heb je hier bepaalde associaties mee en het beïnvloedt je sessie. Als de muziek er vervolgens niet is, dan zal je een ander gevoel hebben tijdens de sessie.

Zonder muziek is de sessie zo neutraal en natuurlijk mogelijk. Maar iedereen heeft hierbij zijn eigen voorkeuren.