Yogalessen

Saswitha Yoga is āsana, prānāyāma en meditatieve aandacht in één.
Saswitha Yoga is een toegankelijke vorm van hatha yoga die uitgaat van de éénheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Er is geen prestatie nodig, het is geen sport.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Yoga….. moeiteloosheid en ontspanning
Op de maandagmorgen en de woensdagmorgen van 11.00 uur tot 12.30 uur, in deze lessen zeer milde asana (houdingen), adem en ontspanningsoefeningen.

Adem, moeiteloosheid en ontspanning zijn woorden die bij deze les passen…….

Wil je kennismaken met yoga en één van beide lessen ervaren, neem dan contact op.

*Alle yogalessen duren 90 minuten inclusief als afsluiting een kopje kruidenthee (laatste 10 minuten). Een moment om iets te vragen over de les, een ervaring te delen, of gewoon stil te blijven.

Maximaal 6 personen per les, dit is een bewuste keuze. Je hoeft geen ervaring te hebben of lenig te zijn…..Yoga is voor iedereen.

Zie het lesrooster voor de kosten en tijden van de lessen, er zijn ochtend en avondlessen. 

Muziek tijdens de yogalessen…..
De reden waarom er geen muziek is tijdens de yogalessen is vanwege de associaties die je met muziek kunt hebben.

Je bent op zoek naar innerlijke kracht/motivatie/ontspanning/stilte vanuit jezelf. Als ik muziek aanzet dan heb je hier bepaalde associaties mee en het beïnvloedt je sessie. Als de muziek er vervolgens niet is, dan zal je een ander gevoel hebben tijdens de sessie.

Zonder muziek is de sessie zo neutraal en natuurlijk mogelijk. Maar iedereen heeft hierbij zijn eigen voorkeuren.