Yogalessen

Wat is Yoga?
Je kunt veel woorden gebruiken om yoga te omschrijven, het gaat echter om het ervaren. Pas dan kun je voelen wat yoga voor jou betekent, en ook dat gevoel verandert. Yoga beoefenen is een proces, een transformerende reis van doen….. naar Zijn. Yoga vraagt om geduld, liefde en toewijding. Hoe vaker je oefent, hoe meer je de waarde van yoga leert kennen naast de mat, in je dagelijks leven.

Yoga gaat over mens-zijn. In verbinding (Yoga!) zijn. Yoga beoefenen is een manier om jezelf ten diepste te ont-dekken.
Het beoefenen van yoga bestaat uit verschillende aspecten, zoals o.a. het beoefenen van asana’s (aandachtig zijn in houdingen), pranayama (adem/energie oefeningen), verstillen, zelfreflectie en meditatiebeoefening (aandachtig stilzitten).

Kenmerkend voor yoga is het bewuste gebruik van de adem tijdens de oefeningen. Hierdoor maak je van binnenuit ruimte. Daarmee onderzoek je wat je in de houding blokkeert of wat je in jezelf mag versterken. Dit is niet alleen een fysiek proces, het brengt je ook bij dieper liggende emoties en maakt je bewust van je algehele mentale conditie.

Yoga brengt je dat wat je het meest nodig hebt. Of dat nu gaat om het ontwikkelen van meer innerlijke vrede, ontspanning, een gezond en sterk lichaam, meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht, of een dieper inzicht in wie jij bent en andere levensvragen….

*De yogalessen die ik verzorg zijn toegankelijk, verdiepend en hebben vaak een thema. De adem is de dragende kracht in elke beweging, waardoor verstilling en meditatieve aandacht ontstaat. Prestatie is niet nodig. We zijn met wat is, in elk moment. Elke les is anders en een complete ervaring. Wil je kennismaken met yoga en mijn manier van lesgeven ervaren, neem dan contact op voor een proefles. Er zijn maximaal 5 deelnemers in de yogales.

#Saswitha#Kashmir#Hatha#Kundalini#AYP#Meditatie#Pranayama#Chakrafilosofie#Chakrapsychologie#Leven in aandacht#TantrischeTraditie#