Yogalessen

Saswitha Yoga is asana, pranayama en meditatieve aandacht in één.
Saswitha Yoga is een toegankelijke vorm van hathayoga die uitgaat van de éénheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

De adem is de dragende kracht in elke beweging tijdens de beoefening van de asana (houdingen). Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Er is geen prestatie nodig.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Mindfulness (een westerse term voor aandachtig zijn) is ook een wezenlijk onderdeel van het yogapad en van deze lessen. Wil je kennismaken met yoga en mijn manier van lesgeven, neem dan contact op. Je bent van harte welkom!
Zie lesrooster voor lestijden en tarieven.

*De yogalessen (max. 6 personen) duren 90 minuten inclusief als afsluiting een kopje kruidenthee (laatste 10 minuten). Een moment om iets te vragen over je beoefening of de yogafilosofie, een ervaring te delen, of gewoon stil te blijven en van de thee te genieten.

Wat is Yoga?
Je kunt veel woorden gebruiken om yoga te omschrijven, maar het gaat om het ervaren. Pas dan kun je voelen wat yoga voor jou betekent, en ook dat gevoel verandert. Yoga beoefenen is een proces, een transformerende reis van doen….. naar Zijn. Yoga vraagt om geduld en liefde, maar ook om toewijding. Hoe vaker je yoga beoefent, hoe meer je de waarde ervan gaat leren kennen naast de mat, in je dagelijkse leven.

Yoga gaat over mens-zijn. In verbinding (Yoga!) zijn. Yoga beoefenen is een manier om jezelf ten diepste te ont-dekken.

Het yogapad is duizenden jaren geleden ontstaan in India en wordt sindsdien als methode beoefent en doorgegeven van leraar op leerling. Het beoefenen van yoga bestaat uit verschillende aspecten, zoals o.a. het beoefenen van asana’s (bewegen met aandacht) adem-energie oefeningen (pranayama), zelf-inzicht/onderzoek en meditatiebeoefening (stilzitten in aandacht).

Kenmerkend voor yoga is het bewuste gebruik van de adem tijdens de oefeningen. Hierdoor maak je van binnenuit ruimte. Daarmee onderzoek je wat je in de houding blokkeert of wat je in jezelf mag versterken. Dit is niet alleen een fysiek proces, het brengt je ook bij dieper liggende emoties en maakt je bewust van je algehele mentale conditie.

Yoga is een persoonlijke reis naar binnen en brengt je dat wat je het meest nodig hebt. Of dat nu gaat om het verkrijgen van meer innerlijke rust, ontspanning, een gezond en sterk lichaam, meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht, of een dieper inzicht in wie jij bent en andere levensvragen.

Jij bepaalt waar je reis naartoe gaat….

 Het volledige yogapad 

Volg je mijn yogalessen dan wil ik je graag begeleiden in het opbouwen van een eigen oefendiscipline (sadhana) voor thuis.