Yoga

Wat voor yogalessen geef je?
Een vraag die met regelmaat gesteld wordt, en ik besef dat de lessen die ik geef veranderd zijn, zoals ook ik als docent en mens veranderd ben door de jaren heen. Als basis heb ik de vierjarige ‘Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte’ met veel passie doorlopen en afgerond met vele extra modules, als specialisatiejaar de chakrapsychologie en een eindscriptie ‘Heilig Vuur’ over het ‘ontwaken’ van de kundalini energie.

Hierna ben ik me blijven ontwikkelen en verdiepen yoga/adem/bewustzijn met o.a. 4 jaar spiritual teachings en inner tuning, een Ayurvedische reis met pancha karma en yoga in Zuid-India, bijscholingen, modules, vele wijze leraren in verschillende tradities, een pelgrimsreis naar Noord-India, (stilte)retraites, workshops, vele cursisten en mijn eigen dagelijkse beoefening natuurlijk. Van een ieder leerde ik zodat er een schat aan ervaring is ontstaan die ook weer dagelijks met liefde wordt aangevuld en gedeeld via de lessen.

Door de jaren heen zijn de yogalessen zachter geworden, en als deze vorm een naam mag hebben geef ik les volgens de Kashmir Yoga methode, een zachte meditatieve vorm van hatha yoga.
De lessen worden gegeven in onze sfeervolle ‘homestudio’ met uitzicht op de tuin. We oefenen in kleine groepen met maximaal 6 deelnemers per les. Elke les is anders, zoals elke moment anders is, ik laat me graag inspireren door de natuur, de seizoenen en de elementen.

Tijdens de yogalessen word je uitgenodigd om in alle eenvoud in het hier, Nu aanwezig te zijn. Door open en nieuwsgierig te luisteren naar het lichaam, ontmoet je de diepere lagen in jezelf, de rust, verstilling, de éénheid.

Wat is Kashmir Yoga
Kashmir Yoga werkt bevrijdend en is een combinatie van aandachtmeditatie en energie-yoga, ontstaan vanuit hatha yoga en de oeroude tantrische tradities. Het in contact brengen met de tastzin (voelen) maakt Kashmir yoga diepgaand en uniek.

Bij Kashmir yoga ligt het accent op het energielichaam. Door de meeste asana’s met gesloten ogen uit te voeren wordt de aandacht naar binnen gericht en worden de grenzen van het lichaam onderzocht. Door te luisteren naar het lichaam en van daaruit te bewegen en bepaalde lichaamshoudingen enige tijd aan te houden zullen de spanningen geleidelijk boven komen en vervolgens oplossen. Pranayama en ademoefeningen versterken dit proces.

Door een houding te doorgronden, elk onderdeel van de beweging te ervaren, wordt diepe ontspanning ervaren in het denken, emoties en lichaam. Hierdoor ontstaat een ervaring van ruimte en stilte. We ervaren het lichaam dan weer als licht en moeiteloos.

Je bent van harte welkom in één van onze lessen of om eerst geheel vrijblijvend kennis te maken en je vragen te stellen bij een kopje thee.

Meer lezen over yoga, zie yogablog, je vindt het in menu.

Kom binnen in de kleine sfeervolle home-studio

Wat deelnemers zeggen:

*Yoga bij jou was mijn lifesaver. Het heeft in positieve zin mijn denken, ademen, souplesse, gezondheid, weerbaarheid, ja mijn leven, beïnvloed
.

* Door jou heb ik yoga leren kennen, weet ik wat meditatie werkelijk is en adem ik veel bewuster.

* Fijn die balans tussen stilzitten, ademen en bewegen.

* Ik hou van de eenvoud, het kleinschalige en de diepe rust in de lessen
.

* Ik merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg in mijn lichaam, dank je wel hiervoor.


*
De lessen helpen me enorm in het leren ‘mijn eigen pad volgen’.

* Rust, rust, rust…..je stem, de oefeningen.


* Het lijkt steeds of de les speciaal voor mij gemaakt is, precies wat ik even nodig heb.


* Ik heb al zoveel geleerd over mezelf, en dan vooral het bewust zijn van mijn adem.

* Ik slaap zo heerlijk na de yogales bij jou, het werkt zelfs door in de volgende dagen.

#yoga #meditatie #kashmiryoga #bevrijdend #adem #aandacht #helend #rustenruimte #saswitha #hatha