Yoga

Wat is Yoga?
Je kunt veel woorden gebruiken om yoga te omschrijven, het gaat echter om het ervaren. Pas dan kun je voelen wat yoga voor jou betekent, en ook dat gevoel verandert. Yoga beoefenen is een proces, een transformerende reis van doen….. naar Zijn. Yoga vraagt om geduld, liefde en toewijding. Hoe vaker je oefent, hoe meer je de waarde van yoga leert kennen naast de mat, in je dagelijks leven.

Het beoefenen van yoga bestaat uit verschillende aspecten, zoals o.a. het beoefenen van asana’s (bewegen in aandacht), pranayama (adem/energie oefeningen), verstillen, zelfreflectie en meditatiebeoefening (zitten in aandacht). 

Kenmerkend voor yoga is het bewuste gebruik van de adem tijdens deze oefeningen. Hierdoor maak je van binnenuit ruimte. Daarmee onderzoek je wat je in de houding blokkeert of wat je in jezelf mag versterken. Dit is niet alleen een fysiek proces, het brengt je ook bij dieper liggende emoties en maakt je bewust van je algehele mentale conditie. Meditatieve aandacht ontstaat…..verstilling.

Yoga brengt je dat wat je het meest nodig hebt. Of dat nu gaat om het ontwikkelen van meer innerlijke vrede, ontspanning, een gezond en sterk lichaam, meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht, of een dieper inzicht in wie jij bent en andere levensvragen….

*Wil je kennismaken en een yogales bij Marjoleine ervaren, ik ontmoet je graag!

Wat deelnemers zeggen:
* Ik hou van de eenvoud, het kleinschalige en de diepe rust in de lessen
* Ik hou van de echtheid, het pure
* De lessen helpen me enorm in het leren ‘mijn eigen pad volgen’
* Rust, rust, rust…..je stem, de oefeningen…
*Het lijkt steeds of de les speciaal voor mij gemaakt is, precies wat ik even nodig heb
*Fijn om je chakralessen te volgen…..mij geeft dat het gevoel samen echt ergens mee bezig zijn. Met elkaar de diepte in….