Over

Marjoleine Diemel:
“Yogabeoefening was voor mij de methode mezelf terug te vinden, achter die muur van verwachtingen en alle etiketjes die in de loop van het leven op me geplakt waren (vooral door mijzelf). Het loslaten hiervan ging echt niet van de een op de andere dag. Maar er was iets van binnen ontwaakt dat zich niet meer liet onderdrukken. Er volgden jaren van confrontaties aangaan, loslaten, keuzes maken, vertrouwen, inspanning, ontspanning en overgave. Allemaal woorden die heel gemakkelijk uit te spreken zijn. We denken de woorden te begrijpen maar vaak vergt het vurige inzet, liefdevolle volharding en geduld om ze echt te doorvoelen en te realiseren. Op reis door lichaam en geest en jeZelf (her)vinden, dat is voor mij waar het yogapad en Yoga over gaat.” (uit Yogablog)

Yoga is mijn passie, een levensweg. Zowel in het beoefenen, als in het doorgeven ervan ligt mijn bestemming op dit moment. Dat te weten geeft rust, vertrouwen en een diepe verbinding met alles en iedereen om me heen.

Vanuit doorleefde kennis en een ruime ervaring begeleid ik als yoga/meditatiedocent meer dan 10 jaar bijna dagelijks ook anderen naar een ‘lichter’ leven. Ik geef les aan huis in een sfeervolle ruimte. Verstillende en verdiepende yoga en meditatiesessies in kleine groepen (max. 5 deelnemers) waarin adem en bewust-Zijn centraal staan. De adem als dragende kracht in de houdingen. Regelmatig werken we met thema’s. Yoga beoefenen nodigt je uit om volledig aanwezig te zijn met alles wat er is en zo in verbinding te komen met je ware essentie.

Opleidingen:
Marjoleine voltooide onder andere de ‘Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte’. De oudste yogaopleiding van Nederland en tevens een erkende 4-jarige HBO-opleiding. Marjoleine heeft zich daar gespecialiseerd in Chakrapsychologie.

Zo ontmoette ze ook Sri Shyamji Bhatnagar die ze intuïtief herkende als een voor haar belangrijk leraar. Ze volgde zijn spiritual teacher trainingen in Nada Yoga en Inner Tuning. Zo zijn er meer leraren die leringen, kennis en wijsheid deelden om te absorberen, te onderzoeken, te ontdekken en te integreren. Je mag er altijd naar vragen. Marjoleine reisde een aantal keren naar India, de bakermat van yoga en haar zo geliefde oosterse filosofieën. Ze ervaart het blijven onderzoeken en ont-wikkelen als een grote verrijking van haar leven. 

“om śrī gurubhyo namah”  (met dank aan alle leraren)

                        

Wil je meer weten, lees mijn yogablog
Je vindt Marjoleine ook op Instagram