Marjoleine

yogapose_MG_1681_small (1)“Yoga heeft mij geholpen mezelf terug te vinden, achter die muur van verwachtingen en alle etiketjes die in de loop van het leven op me geplakt waren (vooral door mijzelf). Het loslaten hiervan ging echt niet van de een op de andere dag. Maar er was iets van binnen ontwaakt wat zich niet meer liet onderdrukken. Er volgden jaren van confrontaties aangaan, keuzes maken, vertrouwen hebben, overgave, loslaten, inspanning en ontspanning. Allemaal woorden die heel gemakkelijk uit te spreken zijn. We denken de woorden te begrijpen maar vaak vergt het vurige inzet, liefdevolle volharding en geduld om ze echt te doorvoelen en te kunnen laten gebeuren. Op reis door je lichaam en geest en je Zelf (her) vinden, dat is waar het yogapad in mijn beleving over gaat”. (uit blog)

Marjoleine voltooide onder andere de vierjarige docentenopleiding ‘Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte’ met als specialisatiejaar de Chakrapsychologie. Ze is een gepassioneerd yogi en volgt regelmatig inspirerende bijscholingen en (stilte)retraites. Ze gaat van het standpunt uit dat je als yogadocent tevens altijd leerling zult blijven.

De lessen die Marjoleine verzorgt zijn verdiepend en omvatten alle facetten van het Yogapad. Ze zijn geinspireerd op de oeroude mystieke tantratraditie.

De uitdaging van Marjoleine is je met de yogalessen te inspireren tot leven in aandacht en vertrouwen. Dat betekent je levensenergie en innerlijke kracht voelen, aanwezig zijn in je lichaam en je leven in ieder moment. Je uitdagingen durven aangaan. Oftewel gewoon blij zijn en die innerlijke glimlach voelen, ondanks sommige uiterlijke omstandigheden.

Marjoleine Diemel heeft zich als yogadocent aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en is daarmee ook lid van de Europesche Yoga Unie.

“om śrī gurubhyo namah” (met dank aan alle leraren)