Leren Mediteren

Leren mediteren met een mantra (Diepe meditatie)

Bij Diepe Meditatie maken we gebruik van de natuurlijke neiging van de geest om stil te worden en geluk (bliss) te ervaren. Daarom verloopt deze manier van mediteren bijna als vanzelf. De mantra trekt de aandacht naar binnen zodat je kunt transcenderen: je gaat voorbij aan de grovere, woelige lagen van je denkgeest tot je een diepte in jezelf bereikt waar alleen nog maar stilte en vreugdevolle vrede is.

De letterlijke vertaling van mantra is ‘voertuig van de geest’. De mantra als een voertuig naar steeds meer rust, geluk en vrijheid.

De diepe rust die je kunt bereiken via deze meditatievorm wordt zowel geestelijk als lichamelijk ervaren. Dat kan het gevoel geven van thuiskomen in jezelf. Deze rust kan veel dieper zijn dan je diepste slaap. Het lichaam krijgt daardoor de gelegenheid om optimaal te herstellen van blokkades en spanningen die ongemerkt ons systeem zijn binnengekomen. Dit is belangrijk voor jouw totale gezondheid (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel).

Diepe Meditatie (meditatie met gebruik van een mantra) is een vorm van transcendent mediteren (Advanced Yoga Practices).

40 dagen challenge
Tijdens en vlak na deze lessen heb je waarschijnlijk een grote motivatie om ook thuis regelmatig te mediteren. Het is niet moeilijk, de grootse uitdaging is vaak het jezelf toestaan! Om jezelf te ondersteunen in alle omstandigheden regelmatig te blijven mediteren kun je meedoen aan de 40 dagen challenge. Meer hierover tijdens de cursus. Ook kun je meedoen met onze maandelijkse Zelfinzicht&Meditatie avond die je geïnspireerd houdt en je steeds meer verdieping kan geven in je beoefening. Ook hier kun je ervaringen delen met gelijkgestemden en is er altijd ruimte voor vraag en antwoord.

Individueel en gevorderde technieken
Heb je een aantal maanden of langer naar tevredenheid gemediteerd dan is het mogelijk om gevorderde technieken te leren en toe te passen. Dit kan in groepsverband maar ook individueel worden doorgegeven.

Heb je belangstelling voor Diepe Meditatie, heb je vragen of wil je eerst kennismaken neem dan contact op. Je kunt je eventueel aanmelden voor de nieuwsbrief, waarmee je op de hoogte wordt gehouden van data. Je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom op onze maandelijkse meditatieavonden.