Meditatie beoefenen, waarom zou je dat willen?

Meditatie beoefenen, liefst dagelijks, waarom zou je dat willen?

Volgens de oude yogageschriften leidt yoga beoefenen naar meditatie. Vroeger of later wordt je yogabeoefening een lange meditatie.

Helemaal aanwezig in het huidige moment, lichaam, adem, geest als één geheel. Een drie-eenheid, die zich door de houdingen (asana) beweegt, prachtig om te zien en te ervaren.
Yoga wordt dan ook steeds meer meegenomen van de mat naar de dagelijkse dag, steeds meer ben je aanwezig in het huidige moment, in alles wat je doet.
Aandachtig Zijn in alles wat je beweegt, zo train je de aandacht om steeds meer te zijn met dat wat is.

De weg van yoga doen…… naar Yoga Zijn.
Steeds meer jezelf zijn, krachtig worden, in je woorden en je bewegingen.
Je hoeft niets meer te vrezen of te veinzen, bent niet meer afhankelijk van de meningen van anderen.

Je ontwikkelt innerlijke kracht en Zelf-vertrouwen. Want alles is al in ons aanwezig, in ons allemaal.
Ga je dit echt inzien, dan kan ook de behoefte aan een dagelijkse meditatiebeoefening ontstaan, en misschien ook naar een geïnspireerde groep van gelijkgestemden waarmee je af en toe samen kunt oefenen en uitwisselen wat je tegenkomt in je innerlijke reis.

Door een krachtige methode te leren en te beoefenen kun je steeds diepere lagen in jezelf gaan ont-dekken.

We kunnen gaan inzien dat we een tijd lang vergeten waren dat we een waardevol deel zijn van het geheel, in plaats van een afgescheiden persoonlijkheid die zich laat leiden door gevoelens van verlangen, hoop, verdriet, woede en geluk.

Als we ons weer wezenlijk kunnen verbinden met Dat wat ons allen verbindt brengt dat een innerlijke rust met zich mee die niet meer afhankelijk is van onze omstandigheden.

Meditatie is de weg naar innerlijke vrede en Liefde. Het verandert je leven. <3