Nada Yoga

Lang geleden maakte ik kennis met de duizenden jaren oude Vedische mantra’s. Mijn eerste yogadocent reciteerde of chantte deze mantra’s af en toe terwijl wij in shavasana lagen.
In het begin gaf me dat een wat ongemakkelijk gevoel, maar na enige tijd vond ik het jammer als het soms stil bleef, de mantra’s en zijn stem deden me iets, wat ik overigens niet kon omschrijven. Daardoor begon ik me langzamerhand steeds meer te verdiepen in mantra.

Mantra’s zijn van onschatbare waarde op mijn persoonlijke yogapad. Ik ontdekte geheimen en bijzondere krachten in mantra, door ze te beluisteren en ‘te chanten’ en later door de inspirerende spirituele lessen van Sri Shyamji Bhatnagar. Er is dan ook een grote liefde ontwikkeld voor en door NadaYoga.

NadaYoga bestaat uit klank, adem en stilte (leegte). Tussen de mantra of klanken die we maken, zijn we regelmatig periodes stil, zodat we onszelf kunnen ervaren. Het gaat hier niet om mooi kunnen zingen, maar om afdalen in jezelf, wat vanzelf gebeurt.

Je kunt NadaYoga zien als een moment voor jezelf waarbij je, via de diepgaande werking van mantra/klank en adem, oude ballast laat gaan. Je opent jezelf voor nieuwe energie/kracht en een diepe innerlijke stilte/liefde.<3

Sessie op afspraak.

Meer over mantra.

Hieronder een inspirerende video van Manish Vyas, (zet even je geluid aan)