Mantra of Nada Yoga

Yoga of Sound
Mantra zingen/chanten/reciteren neemt in de yogatraditie een belangrijke plaats in.

Bij mij beginnen we de yogales altijd met een mantra. Mantra zijn duizenden jaren oude korte teksten in Sanskriet, een oud Indiase taal. Bekende mantra zijn bijvoorbeeld ‘Om’ (aum) , ‘Gayatri Mantra’ en ‘Om Namah Shivaya’.

Het woord mantra is een samenstelling van de woorden manas (denken) en tra (bevrijding) en dit kun je vertalen in ‘het bevrijden van de geest’. De vibraties van de klanken hebben een helend, rustgevend en zuiverend effect, op onszelf maar ook op iedereen om ons heen.

sunset-aum-bhur-bhuvar-svara_MG_2097

Een Nada Yogales bestaat uit stilte en klank. Tussen de mantra of klanken die we maken, zijn we regelmatig periodes stil, zodat we de vibratie/energie en de stilte in onszelf kunnen ervaren. In deze les geen asana (houdingen), de les bestaat uit zitten (eventueel op een stoel) adem, klank en stilte.

Ik wil benadrukken dat het hier niet gaat om mooi kunnen zingen, het gaat om diep in jezelf afdalen, (wat automatisch gebeurt) de stilte daar te ervaren en de helende vibraties toe te laten. Misschien voel je even schroom in het begin, maar als je dit overwint kan deze les je naast een diepe stilte, een geweldig gevoel van bevrijding geven ……

Sri Shyamji Bhatnagar was/is mijn inspirerende spiritueel leraar Nada/Swara Yoga. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor dat wat hij doorgegeven heeft.

Binnenkort zal er weer een Nada Yoga avond plaatsvinden. Laat het me weten als je belangstelling hebt.

Iedereen is welkom, donatie €10,00 inclusief thee.

Volg je mijn wekelijkse yogalessen dan kun je natuurlijk je yogaleskaart gebruiken.