Mantra (Inner Tuning)

Nada Yoga of Inner Tuning….
Nada Yoga en stem/klank bevrijding, individueel of (bij meer belangstelling) in een kleine groep. Een meditatieve sessie in klank, adem en stilte. Af en toe op de woensdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur. Heb jij belangstelling, sta je open voor iets anders, dan hoor ik graag van je!

Mantra zingen/chanten/reciteren neemt in de yogatraditie een belangrijke plaats in. Mantra zijn duizenden jaren oude korte teksten, vaak in Sanskriet, een oud Indiase taal. Bekende mantra zijn bijvoorbeeld ‘Om’ (Aum) , ‘Gayatri Mantra’ en ‘Om Namah Shivaya’. Het woord mantra is een samenstelling van de woorden manas (geest) en tra (bevrijding of vervoering) dit kun je vertalen in ‘het bevrijden van de geest’. De mantra, (als een voertuig) brengt je diep naar binnen, voorbij beperkende gedachten, naar de stilte van jezelf. De vibraties van de klanken hebben een intens helend, rustgevend en zuiverend effect, op onszelf maar ook op iedereen om ons heen. Mijn grootste inspiratiebron op dit gebied is spiritueel leraar Nada/Svara Yoga en Microchakrapsychologie Shyamji Bhatnagar. Hij deed mij diepgaand beseffen hoe groot de kracht van mantra is. Dankbaar voor alles wat ik van hem, en ook van andere hier niet genoemde leraren heb mogen ontvangen om weer verder te delen. Meer over mantra.

Nada Yoga bestaat uit klank, adem en stilte (leegte). Tussen de mantra of klanken die we maken, zijn we regelmatig periodes stil, zodat we onszelf kunnen ervaren. Ik wil benadrukken dat het hier niet gaat om mooi kunnen zingen, maar om afdalen in jezelf, wat vanzelf gebeurt.

Je kunt Nada-Yoga zien als een moment voor jezelf waarbij je, via de diepgaande werking van mantra/klank en adem, oude ballast in jezelf laat gaan. Je opent jezelf voor nieuwe energie/kracht en een diepe innerlijke stilte/liefde.
Individuele sessies vanaf 30 minuten.

Hieronder een inspirerende video van Manish Vyas, (zet even je geluid aan)