Mantra of Nada Yoga

Yoga of Sound
Mantra zingen/chanten/reciteren neemt in de yogatraditie een belangrijke plaats in.

In de yogalessen die ik verzorg beginnen en/of eindigen we zeer regelmatig met een mantra. Mantra zijn duizenden jaren oude korte teksten in Sanskriet, een oud Indiase taal. Bekende mantra zijn bijvoorbeeld ‘Om’ (aum) , ‘Gayatri Mantra’ en ‘Om Namah Shivaya’.

Het woord mantra is een samenstelling van de woorden manas (geest) en tra (bevrijding) en dit kun je vertalen in ‘het bevrijden van de geest’. De vibraties van de klanken hebben een helend, rustgevend en zuiverend effect, op onszelf maar ook op iedereen om ons heen.

Een Nada Yogales bestaat uit stilte en klank. Tussen de mantra of klanken die we maken, zijn we regelmatig periodes stil, zodat we de vibratie/energie en de stilte in onszelf kunnen ervaren. In deze les geen asana (houdingen), de les bestaat uit zitten (mag ten alle tijde ook op een stoel) adem, klank en stilte.

Ik wil benadrukken dat het hier niet gaat om mooi kunnen zingen, het gaat om diep in jezelf afdalen, (wat automatisch gebeurt) de stilte te ervaren en de helende vibraties toe te laten. Misschien voel je even schroom in het begin, maar als je dit overwint kan deze les je, naast een diepe stilte, een geweldig gevoel van bevrijding geven…..er is geen prestatie nodig, dus je mag ook stil blijven als dat beter aanvoelt voor je.

Sri Shyamji Bhatnagar was/is mijn inspirerende spiritueel leraar Nada/Svara Yoga en de microchakra-psychologie. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor dat wat hij doorgegeven heeft.

Tijdens de maandelijkse meditatieavonden beginnen we soms met Nada Yoga en gaan we na een korte theepauze over op pranayama, diepe meditatie en samyama. Meer over mantra.

Iedereen is welkom (ervaring is niet nodig),
Volg je mijn wekelijkse yogalessen dan kun je natuurlijk ook hier je yogaleskaart gebruiken. Kosten €10,00 

Heb jij belangstelling om in je persoonlijke thuisbeoefening met helende mantra-meditatie te werken (Nada Yoga) dan begeleid ik je daar graag in. Neem dan vrijblijvend contact op.

Hieronder een inspirerende video van Manish Vyas (zet even je geluid aan)