Mantra of Nada Yoga

Yoga of Sound
Mantra zingen/chanten/reciteren neemt in de yogatraditie een belangrijke plaats in.

In de yogalessen die ik verzorg beginnen en/of eindigen we met een mantra. Mantra zijn duizenden jaren oude korte teksten in Sanskriet, een oud Indiase taal. Bekende mantra zijn bijvoorbeeld ‘Om’ (Aum) , ‘Gayatri Mantra’ en ‘Om Namah Shivaya’.

Het woord mantra is een samenstelling van de woorden manas (geest) en tra (bevrijding) en dit kun je vertalen in ‘het bevrijden van de geest’. De vibraties van de klanken hebben een helend, rustgevend en zuiverend effect, op onszelf maar ook op iedereen om ons heen. Ook als je de woorden niet begrijpt.

Nada Yoga bestaat uit klank, adem en stilte. Tussen de mantra of klanken die we maken, zijn we regelmatig periodes stil, zodat we de vibratie/energie en de stilte in onszelf kunnen ervaren.

Ik wil benadrukken dat het hier niet gaat om mooi kunnen zingen, het gaat om in jezelf afdalen, (wat automatisch gebeurt) de stilte te ervaren en de helende vibraties toe te laten.

Sri Shyamji Bhatnagar was/is mijn inspirerende spiritueel leraar Nada/Svara Yoga en microchakra-psychologie (Inner Tuning). Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor wat hij doorgegeven heeft. 
Meer over mantra.

Heb jij belangstelling of vragen over het werken met mantra (Nada Yoga). Neem geheel vrijblijvend contact op.

Hieronder een inspirerende video van Manish Vyas (zet even je geluid aan)