Kennismaken met meditatie

Woensdag 6/20 januari – 3/17 februari 2021
Tijd: 10.45 uur-11.45 uur.
Het pad van yoga leidt naar meditatie zo wordt gezegd, geschreven en ervaren. Ben jij klaar om deze volgende stap te zetten?
Ook als je geen yogalessen volgt ben je natuurlijk van harte welkom!

Je gaat kennismaken met verschillende vormen van meditatie in 4 lessen van een uur met tussenpozen van 2 weken.
De lessen vinden plaats op Zegge 16 in Nootdorp in een sfeervolle ruimte. Je kunt naar keuze op een meditatiekussen of op een stoel zitten (of dit afwisselen).
Investering in jezelf is €60,00 voor vier lessen.
Volg je wekelijks yogalessen bij Marjoleine dan is je investering €50,00.
Maximaal 5 deelnemers.

Deze kennismakingslessen zijn voor jou geschikt als je:
*Meer zelf-inzicht of bewust-zijn wilt ontwikkelen.
*Op zoek bent naar innerlijke rust/ruimte/stilte.
*Wilt weten waarom je doet wat je doet, en hoe het misschien ook anders kan.
*Een simpele methode zoekt die bij jou past op dit moment.
*Iets meer wilt weten over meditatiestromingen, tradities en achtergronden.
*Wat het effect/verschil is tussen bijvoorbeeld een begeleide meditatie luisteren, vipassana, mantrameditatie, mindfulness, compassietraining etc.
* Gewoon interesse hebt en je aangetrokken voelt.

Elke les heeft een thema, we gaan natuurlijk oefenen, er is tijd voor ervaringen en vragen en de technieken krijg je mee. Er wordt van je gevraagd thuis te oefenen en je ervaringen kort op te schrijven, zodat je meer inzicht ontwikkelt in de verschillende technieken en hoe je deze ervaart.

Waarom meditatiebeoefening?
Iedereen die wel eens heeft geprobeerd om iets te veranderen in bijvoorbeeld eetgewoontes, dagindeling, stoppen met piekeren en andere gewoontes en patronen weet dat dit niet zo eenvoudig is. Wil je echt iets veranderen in je patronen of gewoontes dan is zelf-inzicht noodzakelijk. Je hebt zelf-inzicht nodig om bewuste keuzes te kunnen maken in je dagelijkse leven.

Vaak bewegen we voor een groot gedeelte door de dag op de automatische piloot geleid door gedachten, emoties en omstandigheden. Natuurlijk is het handig dat de automatische piloot er is, maar aandachtig aanwezig zijn in de handelingen die we verrichten laat ons inzien waarom we de dingen doen zoals we ze doen, en dat verandering naar meer innerlijke rust en ruimte wel degelijk mogelijk is.

Waar meditatiebeoefening toe leidt?
Bij dagelijkse beoefening neem je de innerlijke rust/stilte/ruimte die je hiermee ontwikkelt steeds meer mee in je dagelijkse dag. Als je na een tijdje terugkijkt kun je misschien zien dat je opmerkzamer en/of rustiger geworden bent. Je zelf-inzicht zal zich verdiepen en verruimen. Je dagelijkse ervaringen worden hierdoor intenser. Waarom je bepaalde keuzes maakt en wat de gevolgen hiervan zijn ga je daadwerkelijk opmerken. Daardoor word het gemakkelijker om bewuste keuzes te maken. En ook niet te vergeten, de rust die jij uitstraalt heeft een uitwerking op iedereen om je heen. Je doet dit echt niet alleen voor jezelf.

Stilte/meditatie beoefenen is niet moeilijk, het vraagt wel, zeker in het begin, interesse, toewijding en discipline. Een half uurtje van je dagelijkse dag is nodig alles bij elkaar. Na een aantal weken/maanden wordt het steeds gemakkelijker om jezelf deze tijd te gunnen. Dan weet je namelijk wat het oefenen jou brengt. Degene die je voorgingen in meditatiebeoefening zullen zeggen dat dit je leven zal verrijken, op welke manier….. dat is aan jou om te gaan ont-dekken.

Wil je meedoen, meld je dan aan, er zijn maximaal 5 deelnemers, zodat we de ruimte hebben. We houden ons natuurlijk aan alle hygieneregels.

Onze maandelijkse Satsang of meditatieavond vind je hier.