Kennismaken met meditatie

Op de woensdagochtend van 10.45 uur-11.45 uur. Data 3/17 februari en 3/17 maart. Nog 2 plekjes vrij.

Het pad van yoga leidt naar meditatie zo wordt gezegd, geschreven en ervaren. Anders dan vaak gedacht wordt gaat meditatie niet over ontspannen of zonder gedachten zijn. Ware meditatie gaat over weten wie en wat je bent, over ongefilterd in het moment de realiteit zien zoals deze is. Dit is een transformatieproces en is zeker niet alleen maar fijn. Meditatie beoefenen vraagt toewijding en discipline, het duurt vaak een tijdje voor het een dagelijkse gewoonte is geworden. Je kunt echter steeds opnieuw weer beginnen. Ben jij klaar om deze volgende stap te zetten?
Ook als je geen yogalessen volgt ben je natuurlijk van harte welkom!

Je gaat kennismaken met 4 verschillende vormen van meditatiebeoefening,
in 4 lessen van een uur met tussenpozen van 2 weken.

Deze kennismakingslessen zijn voor jou geschikt als je:
*Meer zelf-inzicht of bewust-zijn wilt ontwikkelen.
*Op zoek bent naar innerlijke rust/ruimte/stilte.
*Je het gevoel hebt dat je iets mist wat je niet kunt omschrijven.
*Wilt weten waarom je doet wat je doet, en hoe het misschien ook anders kan.
*Een simpele methode zoekt die bij jou past op dit moment.
*Iets meer wilt weten over meditatiestromingen, tradities en achtergronden.
*Wat het effect/verschil/overeenkomst is tussen bijvoorbeeld een begeleide meditatie luisteren, vipassana, mantrameditatie, mindfulness, compassietraining etc.
* Gewoon interesse hebt en je aangetrokken voelt.

Elke les heeft een thema, we gaan natuurlijk oefenen, er is tijd voor ervaringen en vragen en de technieken krijg je mee. Er wordt van je gevraagd thuis te oefenen en je ervaringen kort op te schrijven, zodat je meer inzicht ontwikkelt in de verschillende technieken en hoe je deze ervaart. Zie deze vier lessen als kennismaken met en/of opfrissen wat je al eerder geoefend hebt maar even vergeten bent.

Waarom meditatiebeoefening?
Iedereen die wel eens heeft geprobeerd om iets te veranderen in bijvoorbeeld eetgewoontes, dagindeling, stoppen met piekeren en andere gewoontes en patronen weet dat dit niet zo eenvoudig is. Wil je echt iets veranderen, je patronen of gewoontes doorzien dan is zelfinzicht noodzakelijk. Je hebt zelfinzicht nodig om bewuste keuzes te kunnen maken in je dagelijkse leven.

Vaak bewegen we voor een groot gedeelte door de dag op de automatische piloot geleid door omstandigheden, gedachten en emoties. Natuurlijk is het handig dat de automatische piloot er is, maar aandachtig aanwezig zijn in de handelingen die we verrichten laat ons inzien waarom we de dingen doen zoals we ze doen, hoe we hiertoe gekomen zijn en dat verandering naar heelheid of volledigheid wel degelijk mogelijk is.

Waar meditatiebeoefening toe leidt?
Bij dagelijkse beoefening neem je de innerlijke rust/stilte/ruimte die je hiermee ontwikkelt steeds meer mee in je dagelijkse dag. Als je na een tijdje terugkijkt kun je misschien zien dat je opmerkzamer en/of rustiger geworden bent. Je zelfinzicht zal zich verdiepen en verruimen. Je dagelijkse ervaringen worden hierdoor intenser. Waarom je bepaalde keuzes maakt en wat de gevolgen hiervan zijn ga je daadwerkelijk opmerken. Daardoor word het gemakkelijker om bewuste keuzes te maken. En ook niet te vergeten, de rust die jij uitstraalt heeft een uitwerking op iedereen om je heen. Je doet dit echt niet alleen voor jezelf.

Stilte/meditatie beoefenen is niet moeilijk, het vraagt wel, zeker in het begin, interesse en discipline. Een half uurtje van je dagelijkse dag is nodig alles bij elkaar. Na een aantal weken/maanden wordt het steeds gemakkelijker om jezelf deze tijd te gunnen. Dan weet je namelijk wat het oefenen jou brengt. Toewijding kan daardoor ontstaan. Degene die je voorgingen in meditatiebeoefening zullen zeggen dat dit je leven zal verrijken, op welke manier….. dat is aan jou om te ontdekken.

Wil je meedoen, meld je dan aan.
De lessen vinden plaats op Zegge 16 in Nootdorp in een sfeervolle ruimte. Je kunt naar keuze op een meditatiekussen of op een stoel zitten (of dit afwisselen).
Investering in jezelf is €60,00 voor vier lessen.
Volg je wekelijks yogalessen bij Marjoleine dan is je investering €50,00.
Er zijn maximaal 5 deelnemers, zodat we ruimte genoeg hebben.

Onze maandelijkse Satsang of meditatieavond vind je hier.