Ganesha

10 februari 2018

Workshop, ‘Ganesha’ 
Iedereen heeft wel eens een afbeelding of beeldje gezien van Ganesha en ben je wel eens in het oosten geweest, dan zeker. Voor bijna ieder huis, hotel, restaurant zie je Ganesha. Een wat vreemde figuur met een bolle buik en olifanten hoofd. Wie is hij en waar staat hij voor?

Ganesha staat voor elk nieuw begin, het opruimen van het oude, de kracht om aan iets nieuws te beginnen. Je kunt dit zien op alle niveaus, dus letterlijk opruimen, maar ook hoe je innerlijke kracht ontwikkelt en deze kunt gebruiken om je persoonlijke obstakels te herkennen. Je zogenaamde saboteurs die je vasthouden in oude patronen en gewoontes. Hoe doorbreek je deze?

In deze workshop aan het begin van een nieuw jaar gaan we in op de betekenis van Ganesha in jou.

Tijdens de workshop, een stukje yogafilosofie, dat wil zeggen ik vertel het verhaal van Ganesha en wie hij is en we gaan dieper in op zijn betekenis in persoonlijke zin. We gaan met elkaar een paar verschillende Ganesha mantra leren en chanten.

Je kunt kiezen om de yantra (geometrie) van Ganesha in te schilderen volgens de traditie, of om de beeltenis van Ganesha met zijn olifantenhoofd vrij in te schilderen. Beide afbeeldingen liggen al voor je klaar.
Tijdens de workshop en hierna ontwikkel jij het gereedschap om Ganesha in jou voor jou te laten werken.

Zaterdag 10 februari om 9.30 uur tot 12.30 uur. Maximaal 6 personen. De workshop is vol.