Mantra & Yantra

Zaterdag 2 februari 2019, workshop van 9.30 uur-12.30 uur.

Ganesha staat voor elk nieuw begin, het opruimen van het oude, en de kracht om aan iets nieuws te beginnen. Je kunt dit zien op alle niveaus, dus letterlijk opruimen, maar ook hoe je innerlijke kracht ontwikkelt en deze kunt gebruiken om je persoonlijke obstakels te herkennen/overwinnen. Je zogenaamde saboteurs die je vasthouden in oude patronen en gewoontes. Hoe doorbreek je deze?

In deze workshop aan het begin van een nieuw jaar gaan we in op de symbolische betekenis van Ganesha, wat kan hij voor jou betekenen?

Je kunt ook kiezen voor Gayatri, Gayatri staat voor het Allerhoogste, de Essentie van licht. Zij vraagt om helderheid en verlichting voor alle menselijke wezens. De Gayatri is een zeer bekende mantra die op elk moment wel ergens op de wereld klinkt, verschillende melodieën, altijd dezelfde tekst.

Je gaat deze ochtend ‘Ganesha Yantra’ of ‘Gayatri Yantra’ (een yantra is de geometrische vorm van de mantra) inschilderen volgens de meditatieve wijze uit de tantrische yogatraditie. Daarna kun je de yantra gebruiken als meditatieobject (De yantra is al door mij voorgetekend).

Tijdens de workshop, een stukje yogafilosofie en we gaan met elkaar een nieuwe Ganesha mantra leren (er zijn er vele) én de Gayatri mantra.

Kosten €17,50 inclusief alle materialen, thee en wat lekkers. Minimaal 4 en maximaal 6 personen. De workshop is VOL. Je kunt je eventueel als reserve op de lijst laten zetten.

 

                                                     

Gayatri Yantra