Ganesha

Januari 2018 workshop, ‘Ganesha’ 
Iedereen heeft wel eens een afbeelding of beeldje gezien van Ganesha, zeker als je wel een in het oosten bent geweest. Voor bijna ieder huis, hotel, restaurant zie je Ganesha. Een wat vreemde figuur met een bolle buik en olifanten hoofd. Wie is hij en wat is zijn betekenis?

Ganesha staat voor elk nieuw begin, het opruimen van het oude, de kracht om aan iets nieuws te beginnen. Je kunt dit zien op alle niveaus, dus letterlijk opruimen, maar ook hoe je innerlijke kracht ontwikkelt en deze kunt gebruiken om je persoonlijke obstakels te herkennen/overwinnen. Je zogenaamde saboteurs die je vasthouden in oude patronen en gewoontes. Hoe doorbreek je deze?

In deze workshop aan het begin van een nieuw jaar gaan we in op de symbolische betekenis van Ganesha, wat kan hij voor jou betekenen?

Tijdens de workshop, een stukje yogafilosofie, dat wil zeggen ik vertel je het verhaal van de geboorte van Ganesha, we maken nader kennis met hem en we gaan dieper in op zijn betekenis in persoonlijke zin. We gaan met elkaar een Ganesha mantra leren en chanten.

Je kunt kiezen om Ganesha yantra (geometrie) in te schilderen volgens de oude tantrische traditie, of om de beeltenis van Ganesha met zijn olifantenhoofd vrij in te schilderen. Beide afbeeldingen liggen al voor je klaar.

Tijdens de workshop en hierna ontwikkel jij het gereedschap om Ganesha in jou voor jou te laten werken.

Deze workshop is geweest, heb je interesse, laat het me weten, individueel of in een groep is een workshop zoals deze altijd in te plannen.