Ademtherapie

“Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken, wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem”

De adem is de bron van het leven. De bron van je levensenergie, vreugde en overgave. De adem doordringt alles, het is de brug tussen je lichaam, je geest en je emoties. De adem is van nature rustig en diep, maar door spanningen, bewust of onbewust kun je het natuurlijke ademritme even kwijt zijn.

Spanning is natuurlijk ook nuttig. Ieder mens bouwt spanning op, om in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren. Maar als de spanning lang in het lichaam blijft kunnen klachten ontstaan. Klachten zoals: moeite met de concentratie, minder goed slapen, piekeren, veel geeuwen of zuchten, een algeheel gevoel van vermoeidheid. Kortom het gevoel hebben niet meer tot rust kunnen komen, stress…..Als stress lang aanhoudt kan dit weer resulteren in ernstiger zaken zoals een burn-out, hyperventilatie, angsten enz.

Ademtherapie/begeleiding kan je helpen je natuurlijke ademritme weer terug te vinden.

Hoe werkt het:
Tijdens ademtherapie (individueel) volg je samen met mij een korte bewegingssessie, daarna lig of zit je op een matrasje en plaats ik mijn handen op verschillende gebieden van je lichaam. Met mijn handen begeleid ik je adem. Hierdoor wordt je je meer bewust van de adem en van daaruit ontstaat er weer ruimte om te ontspannen en de adem vrij te laten. Ook maak ik gebruik van gesprek en aandachttraining. Je krijgt aanwijzingen zodat je de oefeningen gemakkelijk en direct thuis op jezelf kunt toepassen. Daardoor zal de adem uiteindelijk weer ruim, diep en regelmatig zijn. Vaak zijn er maar een paar sessies nodig, dan heb je de benodigde handvatten. Het zijn sessies van 30 minuten.

Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken. Ademtherapie is het helpen herstellen van de natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is als energie/vitaliteit.

Voor wie?
In feite voor ieder mens zinvol die zich in bovenstaande herkent. Preventief werken aan ontspanning vergroot je belastbaarheid, stressbestendigheid en draagkracht. Hierdoor kun je meer aan en wordt de kans op allerlei klachten kleiner.

Spreekt dit je aan, wil je eerst kennismaken of heb je nog vragen, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend (kosteloos) kennismakingsgesprek. Ik ontmoet je graag.

Tarief 30 minuten € 27,50.