Ademtherapie

“Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken, wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem”

De adem is de bron van het leven. De bron van je levensenergie, vreugde en overgave. De adem doordringt alles, het is de brug tussen je lichaam, je geest en je emoties.
De adem is van nature rustig en diep, maar door spanningen, bewust of onbewust kun je het natuurlijke diepe ademritme even kwijt zijn.

Spanning is natuurlijk ook nuttig. Ieder mens bouwt spanning op, om in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren. Maar als de spanning lang in het lichaam blijft kunnen klachten ontstaan. Klachten zoals, moeite met de concentratie, minder goed slapen, piekeren, veel geeuwen of zuchten, een algeheel gevoel van vermoeidheid. Kortom het gevoel hebben niet meer tot rust kunnen komen, stress…..

Als stress lang aanhoudt kan dit weer resulteren in ernstiger zaken zoals een burn-out, hyperventilatie, angsten enz.

Adembegeleiding/therapie kan je helpen je natuurlijke ademritme weer terug te vinden.

Hoe werkt het:
Tijdens ademtherapie (individueel) volg je samen met mij een korte bewegingssessie, daarna lig of zit je op een matrasje en plaats ik mijn handen op verschillende gebieden van je lichaam. Met mijn handen begeleid ik je adem. Hierdoor wordt je je meer bewust van de adem en van daaruit ontstaat er weer ruimte om te ontspannen en de adem vrij te laten. Je krijgt aanwijzingen zodat je dit gemakkelijk thuis op jezelf kunt toepassen. Hierdoor zal de adem uiteindelijk weer ruim, diep en regelmatig zijn.

Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken. Ademtherapie/begeleiding is het helpen herstellen van de natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Zodat je je weer vol levensenergie kunt voelen.

Voor wie?
In feite is adem&ontspanningstherapie voor ieder mens zinvol. Preventief werken aan ontspanning vergroot je belastbaarheid, stressbestendigheid en draagkracht. Hierdoor kun je meer aan en wordt de kans op allerlei klachten kleiner.

Spreekt dit je aan of wil je hierover meer informatie, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur.

Ademtherapie individueel € 27,50 (30 minuten)

Het oefenen van de buikadem
Deze adem-oefening kun je zo vaak doen als je wilt. Zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt. Je ademt je gewone ademritme door de neus in en uit. Niets forceren.

  • leg je handen op de buik, ontspan je polsen en je handen
  • voel de buik onder je handen
  • voel wat de buik doet tijdens de in- en uitademing, besteed daar een aantal minuten aan zonder iets te willen veranderen, voel je buik en voel de beweging van de adem
  • vervolgens begin je tijdens de langzame uitademing de buikspieren langzaam in te trekken
  • als je bent leeggeademd, laat je in één keer de buikspieren los; dan volgt heel natuurlijk vanzelf de inademing
  • laat de adem zo ontspannen mogelijk naar binnen stromen
  • vertraagd weer uitademen terwijl je langzaam de buik weer intrekt
  • na een aantal rondes stop je met oefenen en voel je na: wat heeft de oefening voor je gedaan?