Ademtherapie

De adem is de bron van het leven. De bron van je levensenergie, vreugde en overgave. De adem doordringt alles, het is de brug tussen je lichaam, je geest en je emoties. De adem is van nature rustig en diep, maar door spanningen, bewust of onbewust kun je het natuurlijke ademritme even kwijt zijn.

Spanning is natuurlijk ook nuttig. Ieder mens bouwt spanning op, om in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren. Maar als de spanning lang in het lichaam blijft kunnen klachten ontstaan. Klachten zoals, moeite met focus en concentratie, minder goed slapen, piekeren, veel geeuwen of zuchten, een algeheel gevoel van vermoeidheid. Je hebt kortom het gevoel niet meer tot rust kunnen komen, stress…..Als stress lang aanhoudt kan dit weer resulteren in ernstiger zaken zoals een burn-out, hyperventilatie, angsten enz.
Ademtherapie/begeleiding kan je helpen je natuurlijke ademritme weer terug te vinden.

“Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken, wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem”

Hoe werkt het:
Tijdens ademtherapie (individueel) doen we samen een korte bewegingssessie, daarna lig of zit je op een matrasje en plaats ik mijn handen op verschillende gebieden van je lichaam. Met mijn handen begeleid ik je adem. Hierdoor wordt je je meer bewust van de adem en van daaruit ontstaat er weer ruimte om te ontspannen en de adem vrij te laten. Ook maak ik gebruik van gesprek en aandachttraining. Je krijgt aanwijzingen om thuis te oefenen en meestal zijn er dan niet veel sessies nodig om te weten wat je nodig hebt om weer een rustige ruime adem te ervaren. We werken in sessies van 30 minuten.

Voor wie?
Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken. Ademtherapie is het helpen herstellen van de natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is als energie/vitaliteit. Dit is voor ieder mens zinvol die zich in bovenstaande herkent. Preventief werken aan ontspanning vergroot je belastbaarheid, stressbestendigheid en draagkracht. Hierdoor kun je meer aan en wordt de kans op allerlei klachten kleiner.
Volg je al een tijdje yogalessen en ben je je steeds bewuster van bijvoorbeeld een hoge adem of anders, schroom dan ook niet om contact op te nemen.

Spreekt bovenstaande je aan, wil je eerst kennismaken of heb je vragen, maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvend (kosteloos) gesprek. Ik ontmoet je graag.

Tarief ademtherapie: 30 minuten sessies € 27,50.