7-delige Yogaspecial

Een 7-delige Yogaspecial , ‘Energie, Chakra’s en Elementen ervaren’ ge├»nspireerd op de * Tantrische traditie.

Ben je op zoek naar verdieping in je yogabeoefening, naar meer zelf-inzicht? Zeven zaterdagochtenden 1x per maand. Data- 27 september-26 oktober-30 november-4 januari-1 februari-7 maart-4 april. Tijd: 9.30 uur -12.30 uur. We gaan samen aan de slag met 7 keer een duidelijk thema. Zo zal bijvoorbeeld het eerste deel in het teken staan van ‘Element Aarde’ en dit gaat o.a. over zelfvertrouwen en stabiliteit ontwikkelen. Hoe doe je dat? Wat is nu eigenlijk precies aarden, geaard of gegrond zijn, en hoe zit dat bij mij? Je gaat het stap voor stap ondervinden in jezelf door middel van technieken zoals- asana- mudra- bandha- pranayama- visualisatie- meditatie- mantra en yantra. Na de volledige en lange les is er ruimte voor reflectie onder het genot van een kop thee. Het laatste half uur construeer je onder begeleiding een kleine eenvoudige yantra (chakra/element-symbool) met potlood, passer en lineaal. Dit geeft via een andere ingang toegang tot jezelf. Het inkleuren mag je thuis in alle rust met eigen materiaal naar keuze gaan ervaren.

We maken in 7 maanden tijd een prachtige filosofische tantrische reis, duidelijk vertaald naar jou, hier en nu.

Yoga vanuit de *Tantrische traditie is een ervaringsleer van duizenden jaren oud, het gaat om ervaren wat is, in het moment. Het gaat niet zozeer om theoretische kennis vergaren, maar om ALLES bewust ervaren en het gaat altijd over jou, hier nu. De wekelijkse reguliere lessen bewegen mee met het thema en het traject, nog meer verdieping en inzicht in de thema’s en jezelf.

Yoga gaat ook over toewijding aan jezelf, je krijgt 7x een korte individuele practice (sadhana) voor thuis mee.

Wat heb je nodig om aan deze unieke reis deel te kunnen nemen? Verlangen en toewijding jezelf op een dieper niveau te leren kennen.

Wat kan dit traject jou brengen (bij daadwerkelijke en regelmatige beoefening):
Meer Zelfinzicht, dit wil zeggen, een dieper inzicht in je energiesysteem, je patronen (gewoontes) en waarom jij de dingen doet, zoals je ze doet.
Meer onderscheidingsvermogen. Dit wil zeggen dat onbewuste patronen steeds meer in jezelf herkent worden. Als onbewuste patronen herkent worden, laten ze jou vervolgens los, ze dienen je simpelweg niet langer meer.
Meer innerlijke kracht, dit wil zeggen, gemakkelijker keuzes kunnen maken, het oude (wat je niet meer dient) achter je te laten en je iets nieuws eigen te maken (knopen doorhakken).
Transformatie, dit wil zeggen, verandering naar een diepere verbinding met jeZelf, bewuster aanwezig, hier-nu.

Inschrijven is alleen mogelijk voor het hele traject. Maximaal 6 personen. Dit traject is VOL. Heb je ook interesse in een traject zoals dit, laat het me even weten.

* Tantra is een mystieke traditie┬ádie haar oorsprong kent in India. Mensen denken vaak dat het met seks te maken heeft, maar tantra gaat veel verder dan dat. Het doel van tantra is: jezelf door en door leren kennen. Alles mag er zijn. Het houdt in dat je je niet verzet tegen de ‘goddelijke’ levensenergie die iedereen in zich heeft, maar er mee samenwerkt. Op die manier ben je volledig aanwezig in je eigen lichaam en leven. Je ervaart jezelf dieper en loopt niet langer weg voor ongemakken en frustraties. Tantra leert je om je volledig te verbinden met alle aspecten van het leven. Dit kan soms verwarrend of beangstigend zijn, maar het zorgt er ook voor dat je de liefde, kracht en jouw unieke kwaliteiten als mens voller ervaart.