7-delige Yogaspecial

Een 7-delige Yogaspecial , ‘Energie, Chakra’s en Elementen ervaren’ ge├»nspireerd op de * Klassieke Tantrische Traditie.

Ben je op zoek naar verdieping in je yogabeoefening, naar zelfontwikkeling en nieuwe inzichten in jezelf? Een reis door de chakra’s op zeven zaterdagochtenden 1x per maand met 7x een duidelijk thema. Zo zal bijvoorbeeld het eerste deel in het teken staan van ‘Element Aarde’ en dit gaat o.a. over zelfvertrouwen en stabiliteit ontwikkelen. Hoe doe je dat? Wat is nu eigenlijk precies aarden, geaard of gegrond zijn, en hoe zit dat bij mij? Je gaat het stap voor stap ervaren door middel van krachtige technieken zoals- asana- mudra- bandha- pranayama- visualisatie- meditatie- mantra en yantra. Er is ruimte voor reflectie en natuurlijk is er thee. Het laatste half uur construeer je onder begeleiding een kleine eenvoudige yantra (chakra/element-symbool) met potlood, passer en lineaal. Dit geeft via een andere ingang toegang tot jezelf. Het inkleuren mag je thuis in alle rust met eigen materiaal naar keuze gaan ervaren.

We maken in 7 maanden tijd een prachtige filosofische tantrische reis, duidelijk vertaald naar jou, hier en nu.

Yoga gaat ook over toewijding aan jezelf, je krijgt dus 7x een korte individuele practice (sadhana) voor thuis mee.

Wat heb je nodig om aan deze unieke reis deel te kunnen nemen? Verlangen en toewijding jezelf op een dieper niveau te leren kennen.

Wat kan dit traject jou brengen (bij daadwerkelijke en regelmatige beoefening):
Meer Zelfinzicht, dit wil zeggen, een dieper inzicht in je energiesysteem, je patronen (gewoontes) en waarom jij de dingen doet, zoals je ze doet.
Meer onderscheidingsvermogen. Dit wil zeggen dat onbewuste patronen in jezelf herkent kunnen worden.
Meer innerlijke kracht, dit wil zeggen, gemakkelijker keuzes kunnen maken, het oude (wat je niet meer dient) achter je te laten en je iets nieuws eigen te maken (knopen doorhakken).
Transformatie, dit wil zeggen, verandering naar een diepere verbinding met jeZelf, meer aandacht in het huidige moment, fysiek, mentaal en emotioneel.

Inschrijven is alleen mogelijk voor het hele traject. Maximaal 6 personen. Data 2019/2020: 27 september- 26 oktober- 30 november- 4 januari- 1 februari-7 maart- 4 april. Tijd: 9.30 uur -12.30 uur. (VOL)
Heb je ook interesse in een traject zoals dit, laat het me even weten.

* De klassieke Tantra Traditie is een mystieke traditie┬ádie haar oorsprong kent in het India van duizenden jaren terug. Mensen denken vaak dat het met seks te maken heeft, maar tantra gaat veel verder dan dat. Tantra gaat over jezelf door en door leren kennen. Alles mag er zijn. Het houdt in dat je je niet verzet tegen de ‘goddelijke’ levensenergie die iedereen in zich heeft, maar er mee samenwerkt. Op die manier ben je volledig aanwezig in je eigen lichaam en leven. Je ervaart jezelf dieper en loopt niet langer weg voor ongemakken en frustraties. Tantra leert je om je volledig te verbinden met alle aspecten van het leven. Dit kan soms verwarrend of beangstigend zijn, maar het zorgt er ook voor dat je de liefde, kracht en jouw unieke kwaliteiten als mens voller ervaart.