Gayatri

Gayatri mantra is een van de oudste mantra’s. Duizenden jaren oud. De tekst is in het Sanskriet, een oude taal uit India, een beetje te vergelijken met het Latijn bij ons. Elke klank heeft een vibratie, een helende trilling.
Letterlijk kun je de mantra bijna niet vertalen maar je kunt hem misschien wel voelen, als je chant, reciteert, zingt of luistert in de stilte van jezelf….

OM BHUR BHUVA SVAH
TAT SAVITURVARENYAM
BHARGO DEVASYA DHIMAHI
DHYO YO NAH PRACHODAYAT

De Gayatri is een universeel gebed dat niet vraagt om barmhartigheid of vergeving, maar dat vraagt om een helder verstand, zodat de werkelijkheid zonder vervorming hierin weerspiegeld kan worden.
Het zingen van de Gayatri Mantra beïnvloedt het fysieke lichaam,
zuivert het emotionele lichaam en brengt je bij je hartsgevoel.
Het is een mantra voor vrede en wijsheid voor iedereen.

De tekst is altijd precies hetzelfde, de melodie verschilt. Hieronder ‘Gayatri mantra’.

Vindavan

Sluit je ogen, luister en geniet, mantra is een prachtige vorm van meditatie….we zijn in een periode van het jaar dat we gemakkelijker toegang hebben tot de innerlijke stilte en daar ook meer behoefte aan hebben. Luister naar je gevoel, zie dat ook de natuur zich teruggetrokken heeft in zichzelf, misschien besef je het niet elke dag, maar we zijn een onderdeel van….

Met deze intuïtief geschilderde Gayatri mandala (Savitur, dat waaruit het licht, het leven geboren wordt) wens ik je mooie kerstdagen en een nieuw jaar vol lichtpuntjes en sprankelende energie.

Namasté <3